Gaf şampiyonundan yeni performans!

Gaf şampiyonundan yeni performans!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son günlerdeki gaflarıyla gerginleşen siyasi gündemi yumuşatıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son günlerdeki gaflarıyla gerginleşen siyasi gündemi yumuşatıyor. Yoğun miting programından yorgun düşen Kılıçdaroğlu, güldüren gaflara imza atıyor.

Şeref Erdikici'nin haberi

İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılışı için şehre gelen Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Belediye Meclis Salonu'nda verdiği brifinginde 'denizleri' karıştırdı. İzmir Körfezi'nin temizlendiği anlatılırken, "Başkan Haliç'i temizleyecek ve İzmirliler Haliç'te yüzecek." dedi. Haliç'in İstanbul'da olduğunu unutan Genel Başkan, bunu birkaç kez tekrarlayınca salonda gülüşmelere neden oldu. Hatasını anlayan Kılıçdaroğlu, İstanbul adaylığı dönemini hatırlatarak, hatasını telafi etmeye çalıştı. Askerliğini İzmir'de yaptığını ve o dönemde kokudan burnunu tuttuğunu anlatan CHP lideri, Haliç'in de temizlendiğini ama kimsenin yüzmediğini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, geçen hafta İstanbul Çağlayan'daki mitinginde de, "Biz Sayın Başbakan gibi söz verip de sözünün arkasında duran bir insan değiliz." demişti. CHP lideri, "Söz veriyoruz türbanı da biz özgür kılacağız. Biz öyle söz verip de tutmamazlık etmeyiz. Benim adım Recep değil, Kemal." sözlerinin ardından bu gafı yapmıştı.

Bunlar Kılıçdaroğlu'nun ilk gafları değil. İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adaylığı sırasında da İstanbul'un Kağıthane ilçesini 'Kağıttepe' olarak zikretmişti. Seçim sürecinde Show TV'de Ali Kırca'nın konuğu olan Kılıçdaroğlu, İstanbul'u ne kadar iyi bildiğini anlatmak için, "Ben Nurtepe'yi de biliyorum. Kağıttepe'yi de biliyorum." ifadesini kullanmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, kendisini televizyonda tartışmaya çağıran Kılıçdaroğlu'na cevabı da bu dil sürçmesi üzerinden olmuştu: "Kağıthane'ye, 'Kağıttepe' diyen biriyle neyi tartışacağım?"

İstanbul'u iyi bilmemek CHP Genel Başkanı'na sadece 'Haliç' ve 'Kağıttepe' hatalarına mal olmadı. Yine aynı seçim kampanyası sürecinde Gültepe semtinden de ilçe olarak bahsetmişti. Topbaş, bununla ilgili olarak da, "Sayın Kılıçdaroğlu'na İstanbul Şehir Rehberi verebiliriz. Böylece Gültepe'nin İstanbul'da bir ilçe değil semt olduğunu öğrenebilir." göndermesinde bulunmuştu.

Zaman

Etiketler :