İşte Galataport ihalesini kazanan şirket

İşte Galataport ihalesini kazanan şirket

"Galataport" diye bilinen, İstanbul Salıpazarı Liman Sahası'nın özelleştirme ihalesini kazanan şirket belli oldu. Verilen en yüksek tekli 702 milyon dolar...

Salıpazarı Liman Sahası'nın (Galataport) özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi, 702 milyon dolar ile Doğuş Holding AŞ verdi.

Galataport olarak bilinen ve Karaköy'den Tophane'ye kadar uzanan 1.200 metrelik sahil şeridini kapsayan İstanbul Salıpazarı Liman Sahasının 30 yıllık işletmesi için düzenlenen ihaleyi Doğuş Holding 702 milyon dolarla kazandı. Saat 16.45'te başlayan ihale beklenenden kısa sürdü ve yarım saat içerisinde tamamlandı. Açık artırmadan önce yapılan yazılı turlarda  Polimeks-Folkart-Sembol Ortak Girişim Grubu ile Torunlar GYO elendi. Açık artırmaya üç firma ile geçildi. Çok kısa bir açık artırma yarışının ardından kazanan Doğuş Holding oldu. İhale dakika dakika şöyle gelişti:

17:10 İhaleyi 702 milyon dolarla Doğuş Holding kazandı.

17: 10: Alsim Alarko ve Global teklif vermedi ve çekildi.

17:09: Doğuş Holding 702 milyon dolar teklif verdi.

17:06- Şimdi de Alsim Alarko mola aldı

17:02- Doğuş Holding açık artırma başlar başlamaz mola istedi

16:59- Açık artırma 701 milyon dolarla başladı

16:57 - Üç firma ile açık artırmalara geçiliyor. Bu firmalar şunlar:   Doğuş Holding, Asim Alarko ve Global Yatırım Holding AŞ-Özak Gayrimenkul Yatırım  Ortaklığı AŞ-Delta Proje İnşaat Turizm ve Sanayi AŞ Ortak Girişim Grubu

16:57- İkinci elemeli turda elenen firma Torunlar GYO oldu

16:52- En yüksek fiyat 525 milyon dolara çıktı

16:52- Polimeks-Folkart-Sembol Ortak Girişim Grubu en düşük teklifi vererek elendi

16:49 - Elemeli ilk tur için teklifler bekleniyor.

16:47 - İlk turda en yüksek teklif 375 milyon dolar oldu.

16:46- Elemesiz ilk turun ardından ikinci tura geçilecek.

16:45- Firmalar yazılı tekliflerini hazırlıyor. Az sonra ilk teklifler belli olacak.

Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Salıpazarı Liman Sahası'nın 30 yıl süreyle "işletme hakkı verilmesi" yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesinde teklifler alındı.

Özelleştirme İdaresinde, Ahmet Aksu'nun komisyon başkanlığında yapılan ihaleye 5 firma katılıyor.

İhalenin başlangıcında ihale usul ve yöntemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Aksu'nun verdiği bilgiye göre, ihalede tüm teklifler ABD doları cinsinden alınacak.

İlk tur elemesiz kapalı yazılı teklif alınmasının ardından, 2 elemeli tur yapılacak, daha sonra açık artırmaya geçilecek. Açık artırma, belirlenen başlangıç tutarı üzerinden açık artırım aralığıyla sürecek.

İHALEYİ DOĞUŞ HOLDİNG KAZANDI

Salıpazarı Liman Sahası'nın (Galataport) özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi, 702 milyon dolar ile Doğuş Holding AŞ verdi.

İKİ ŞİRKET ELENDİ

Polimeks-Folkart-Sembol Ortak Girişim Grubu, ve Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ. elendi. Açık arttırma 701 milyon dolarla başladı.

İhalede, Doğuş Holding AŞ, Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AŞ, Global Yatırım Holding AŞ-Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ-Delta Proje İnşaat Turizm ve Sanayi AŞ Ortak Girişim Grubu yarıştı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.