Cimbom kükredi, Akhisar titredi!

Cimbom kükredi, Akhisar titredi!

Lider Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında ligin yeni ekiplerinden Akhisar Belediyespor ile İstanbul'da karşılaşıyor

Spor Toro Süper Lig'in 5. haftasında lider Galatasaray, sahasında ligin yeni ekiplerinden Akhisar Belediyespor'u ağırladı. Maçın başından sonuna kadar çok etkili bir oyun ortaya koyan Cimbom, sahadan 3-0'lık üstünlükle ayrıldı.

Namağlup liderliğini sürdüren Sarı Kırmızılıların gollerini 28. ve 58. dakikalarda Burak Yılmaz ile 35. dakikada Sercan Yıldırım kaydetti.
Galatasaray bu galibiyetle puanını 13'e çıkararak, bu haftayı da lider tamamlamayı garantiledi.


 

DAKİKA DAKİKA MAÇIN HİKAYESİ...

İKİNCİ DEVRE
 
Ve maç Galatasaray'ın 3-0'lık üstünlüğü ile sona erdi...

90' Melo göğsüyle jeneriklik bir gol attı ancak pozisyon ofsayt olduğu için gerçelilik kazanmadı. Gerçekten çok ilginç bir pozisyondu...

88' Üç farklı üstünlüğün avantajını kullanan Galatasaray, son dakikalarda oldukça rahat bir oyun ortaya koyuyor. Oyunu sahasında kabul eden Akhisar ise maçtan ümidini kesmiş durumda...

84' Amrabat oyuna girdikten sonra Galatasaray daha etkili ataklar yapmaya başladı.

81' Galatasaray, Amrabat'la etkili oldu. Sağ taraftan Amrabat geldi ve ceza sahası içerisindeyken ortaya çıkardı topu fakat defans topu çıkartmayı başardı.

77' Amrabat, Eboue'nin yerine giren isim...

74' Galatasaray Burak ile hızlı çıktı ve ceza sahası önüne kadar getirdi topu Burak. Sol tarafta topla buluşan Aydın isabetsiz bir pas verdi ve top Akhisar Belediyesporlu futbolcularda kaldı.

70' Hamit bugün çok etkili ve takımının dördüncü golüne yaklaşan isim de o oldu.

68' Galatasaray ilk değişikliğini yaptı. Yekta, Emre'nin yerine oyunda.

66' Selçuk bu dakikada sakatlanan oyuncu oldu. Ancak tedavisi gerçekleştirilen yıldız youncu oyuna döndü.

62' Akhisar zayıf ataklarından birini gerçekleştirdi. Çağdaş'ın ortasında Uğur kafayla vurdu fakat top dışarıya çıktı.

58' GOOOOOOOOOOOOOOLL! Burak ve 3-0! Akhisar Belediyespor orta alanda topu kaybetti ve Sercan ileriye kaçan Hamit'a verdi pasını. Hamit önündeki boş alanı iyi kullandı ve sol tarafındaki Burak'a verdi topu, o da boş kaleye atıı golü.

56' Galatasaray Emre'yle üçüncü gole yaklaştı. Emre Çolak ceza sahasının hemen önünden köşeye doğru sert bir şut vurdu fakat kaleci topu çıkarttı.

54' Akhisar'da 52. dakikada Merter sarı kart görürken, bu dakikada ise Lima oyuna girdi.

50' İkinci devreye de, ilk 45 dakikadaki kadrolarıyla çıkan iki takımın, oyun anlayışları ve planlarında da bir dğişiklik görülmüyor...

46' İkinci devre Akhisar'ın vuruşuyla başladı...

İLK DEVRE

Galatasaray ilk yarıyı Burak ve Sercan'ın golleriyle 2-0 önde kapadı...

40'
Galatasaray gole bir kez daha yaklaştı. Hamit sağ çaprazdan sert bir vuruş yaptı fakat top kaleci Oğuz'da kaldı.

35' GOOOOOOOOOOOOOOOOLLL! Sercan ve 2-0! Orta alanda top kaybı yaşadı Akhisar Belediyespor ve Burak Yılmaz aldığı topla hızlı çıktı. Kaleciyle karşı karşıya pozisyonda boş pozisyondaki Sercan'a verdi ve Sercan da boş kaleye topu gönderdi.

33'
Maç gittikçe sertleşmeye başladı. Selçuk bu dakikada sarı akrtı gören oyuncu oldu...

28' GOOOOOOOOOOOOOOLLLL! Burak ve Galatasaray 1-0 önde... Sol kanattan Emre Çolak ver-kaç ile geldi ve içeriye ortaladı, Burak'ın ilk vuruşunda Oğuz başarılı olsa da dönen topu Burak ağlara göndermeyi başardı.

24'
Galatasaray hızlı ve organize geldi ancak sonucunda Emre ile pozisyondan faydalanamadı. Sol kanatta Riera ceza sahası önündeki Selçuk'a pasını verdi ve o da Emre Çolak'a bıraktı fakat onun sert vuruşunda top dışarıya çıktı.

20' Akhisar Belediyespor, Galatasaray'ın baskısına kontra ataklarla cevap vermeye başladı. Bu durum ev sahibinin ataklarının da azalmasına sebep oldu.

16' Galatasaray, Dany'nin hatasında kalesinde golü görüyordu neredeyse... Sol kanattan Güray'ın ortasına sağ taraftan gelen Mert ceza sahasında Dany'nin topunu çaldı fakat top kornere çıktı

12' Galatasaray bu dakikaya kadar oyunun tek hakimi. Akhisar Belediye ise sadece Galatasaray ise daha çok savunmada kalıyor...

8' Galatasary bir kez daha Selçuk'la gole yaklaştı. Yıldız oyuncunun ceza sahası dışından çektiği sutu Oğuz kornere çeldi.

5' Selçuk'un şutu barajdan kornere gitti.

4' Galatasaray Selçuk'la çok tehlikeli bir noktadan serbest atış kullanacak...

1' Maç başladı. İki takıma da başarılar...


GALATASARAY
Muslera
Eboue
Cris
Dany
Riera
Emre Çolak
Selçuk
Hamit
Melo
Burak
Sercan
AKHİSAR BLD.
Oğuz
Ahmet Cebe
Çağdaş Atan
Kürşat Duymuş
Emrah Eren
Mustafa Aşan
Sonko
Güray Vural
Merter Yüce
Mehmet Yılmaz
Mert Kaytankaş

MAÇTAN NOTLAR...

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Akhisar Belediyespor'u konuk eden Galatasaray'ın kadrosundaki değişiklikler dikkati çekti.
 
Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Fatih Terim, Akhisar Belediyespor karşısında bir çok değişiklik yapmayı tercih ederek; Muslera, Eboue, Dany, Cris, Riera, Melo, Selçuk İnan, Hamit Altıntop, Emre Çolak, Sercan Yıldırım ve Burak Yılmaz 11'ini sahaya sürdü.
 
Tecrübeli teknik adam, kadrosunun değişmez isimlerinden Hakan Balta, Semih Kaya ve Umut Bulut'u maç kadrosuna almadı.
 
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son yapılan Manchester United maçında sakatlanan ancak dünkü çalışmada takımla birlikte çalışan Umut Bulut, bu müsabakada riske edilmezken, Hakan Balta ile Semih Kaya da dinlendirildi.
 
Manchester United maçının ilk 11'inde yer alan isimlerden Amrabat bu kez yedek soyunurken, lig maçlarının değişmez ismi Elmander de yedekler arasında yer aldı.
 
Riera ile bu sezon ilk kez
Bu sezon teknik direktör Fatih Terim'den istediği şansı bir türlü bulamayan İspanyol futbolcu Albert Riera, ilk resmi maçına Akhisar Belediyespor maçında çıktı.
 
TFF Süper Kupa, Spor Toto Süper Lig ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde toplam 6 resmi maç geride kalmasına karşın hiç süre alamayan Riera, Akhisar Belediyespor maçının ilk 11'nde sahaya çıkarak, bu sezon siftah yaptı.
 
Öte yandan, Burak Yılmaz ve Sercan Yıldırım da ligde ilk kez 11'de sahaya çıkma şansı buldu. Burak Yılmaz ligde geride kalan 4 maçın 3'ünde forma bulmasına karşın yedek kulübesinden gelerek süre alırken, Sercan Yıldırım ise sadece Kasımpaşa maçında 17 dakika sahada kalmıştı.
 
Savunma yabancılara emanet
Akhisar Belediyespor karşısında Galatasaray'ın savunmasında yabancı oyuncular yer aldı.
 
Kaleci Muslera'nın önünde savunmada Eboue, Dany, Cris ve Riera görev yapıyor.
 
Bu sezonki ilk maçında Riera, savunmanın solunda Hakan Balta'nın yerini alırken, Manchester United maçındaki başarılı oyunuyla övgü alan Dany ve o maçta yedek soyunan Cris, bu kez birlikte savunmanın göbeğinde görev yaptılar.
 
Galatasaray'da sakatlıkları bulunan Sabri Sarıoğlu ve Ujfalusi ile cezası devam eden Engin Baytar, takımdaki yerlerini alamadılar.
 
Terim: ''Bazı oyuncuları dinlendirmek zorundaydık''
Teknik direktör Fatih Terim, karşılaşma öncesi kadro tercihiyle ilgili olarak yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.
 
Bazı oyuncuları hem fiziki hem de psikolojik olarak dinlendirmek zorunda olduklarının altını çizen Terim, ''Umut Bulut'u riske atamazdık. Semih Kaya'nın bileğinde rahatsızlığı vardı ve kampa almadan eve gönderdik. Hakan Balta'nın sakatlığı vardı. Bugün Albert Riera ve Sercan Yıldırım'a şans geldi. Bu şansı değerlendirsinler. Takımda böyle seviyeli bir rekabete ihtiyaç var. Galatasaray hangi kadroyla olursa olsun kazanmak ve iyi oynamak için sahaya çıkacaktır'' ifadelerini kullandı.
 
Arif Erdem'e plaket
Galatasaray'ın iç saha maçlarında düzenlenen ''Galatasaray Efsanelerini Anıyor'' organizasyonunun Akhisar Belediyespor karşılaşmasındaki konuğu Arif Erdem oldu.
 
Akhisar Belediyespor karşılaşmasından önce düzenlenen törende, Galatasaray'ın unutulmaz futbolcularından Arif Erdem'e Galatasaray ve Türk futboluna yaptığı hizmetlerden ötürü plaket takdim edildi.
 
Sarı-kırmızılı formayla geçirdiği 14 sezonda 7 lig şampiyonluğu, 5 Türkiye Kupası şampiyonluğu ve 1 UEFA Kupası şampiyonluğu yaşayan, birçok unutulmaz gole imza atan Arif Erdem, İspanya'da Real Sociedad takımının da formasını giyerken, İstanbul Büyükşehir Belediyespor takımında hem yardımcı antrenör hem de teknik direktörlük görevlerinde bulundu.
 
Hamza Hamzaoğlu Galatasaray'a karşı ilk kez
Galatasaray'ın eski futbolcularından olan Hamza Hamzaoğlu, teknik adam olarak ilk kez sarı-kırmızılı ekibin karşısına çıktı.
 
Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamzaoğlu, 1991-1992 ile 1994-1995 sezonları arasında 4 sezon sarı-kırmızılı formayı giyerken, iki kez de şampiyonluk sevinci yaşadı.
 
Hz. Muhammed'e hakaret içeren film ve karikatür krizine gönderme
Sarı-kırmızılı taraftarlar, Hz. Muhammed'e hakaret içeren ABD'deki film ve Fransa'daki karikatür krizlerine göndermede bulunan dev bir pankartı maç öncesi tribünde açtılar.
 
Pegasus tribününe asılan pankartta, ''Ey Yüce Peygamber! Senin hürmetine yaratıldı tüm alemler. Cezasız kalmaz elbet o filmler, karikatürler...'' ifadeleri yer aldı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.