Galatasaray-Arsenal 4-1 yenilerek veda etti

Galatasaray-Arsenal 4-1 yenilerek veda etti

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu 6. ve son maçında sahasında Arsenal'e 4-1 mağlup oldu.

Şampiyonlar Ligi D Grubu son maçında sahasında Arsenal'i konuk eden Galatasaray, ilk yarıda yediği gollere karşılık veremeyince sahadan 4-1 mağlup ayrıldı.

30 DAKİKADA 3 GOL

Grupta galibiyeti bulunmayan sarı kırmızılı ekip, henüz 3. dakikada Lukas Podolski'nin golüne engel olamazken 11. ve 29. dakikalarda Aaron Ramsey attığı gollerle durumu 3-0 yaptı.

SNEİJDER'İN FRİKİĞİ YETMEDİ

İlk yarısı Arsenal'in 3-0'lık üstünlüğü ile sona eren maçın ikinci yarısı Galatasaray'ın kontrolünde geçerken sarı kırmızılı ekibin çabaları sonuç vermedi. Karşılaşmanın 89. dakikasında Wesley Sneijder'in frikikten attığı gol durumu 3-1 yaparken Arsenal'in Alman yıldızı Lukas Podolski 90+2'de maçın sonucunu belirleyen golü attı.

BEŞİKTAŞ'IN GOL YEME REKORUNU KIRDI

Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Arsenal ile karşı karşıya gelen Galatasaray, İngiliz devi karşısında yediği üçüncü golle Beşiktaş'ın rekorunu kırdı. Şampiyonlar Ligi gruplarında en fazla gol yiyen Türk takımı olan Beşiktaş'ın 17 golü bulunuyordu. Galatasaray ise Arsenal öncesi grupta oynadığı 5 maçta toplamda 15 gol yemişti. Arsenal karşısında dört gol daha yiyen Sarı-Kırmızılı takım, toplamda 19 gole ulaşarak Beşiktaş'ın ünvanını elinden almış oldu.

PRANDELLİ'NİN ESERİ

Sezon başında teknik direktörlük koltuğuna oturan ve henüz ilk yarı dahi tamamlanmadan görevine son verilen Cesare Prandelli’nin, savunmasıyla ön planda olan İtalyan futbolunu Galatasaray’a taşıması beklenirken, sonuç adeta hüsran oldu. Sarı-kırmızılıların Prandelli yönetiminde UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki 5 maçta ortaya koyduğu savunma performansı, 1999-2000 sezonundaki en fazla gol yeme ortalamasını dahi farklı bir şekilde geride bıraktı. Teknik direktör Fatih Terim yönetiminde 1999-2000 sezonu "Devler Ligi" gruplarında çıktığı 6 maçta kalesinde 13 gol gören "Cim Bom", bir sezonda maç başına 2,16’lık gol yeme ortalamasıyla mücadele etmişti. Sarı-kırmızılı ekibin bu kulvardaki en kötü istatistiği olan bu rakam, aradan geçen 15 yılın ardından teknik direktör Prandelli yönetiminde ulaşılan 3 ortalama sonrası adeta mumla aranır oldu.

Galatasaray-Arsenal maçından kareler

Maçtan önemli anlar;

ARSENAL MAÇA GOLLE BAŞLADI

3' Gelişen Arsenal atağında ceza alanı içi sol çaprazında topla buluşan Podolski'nin kaleye sert şutunda top sol üst köşeden ağlarla buluştu.

RAMSEY FARKI 2'YE ÇIKARDI

11' Hızlı gelişen Arsenal atağında sol çaprazdan ceza alanına giren Ramsey, dar açıdan sağ köşeye şutunu çekti ve topu ağlara gönderdi.

GALATASARAY BEŞİKTAŞ'IN REKORUNU EGALE ETTİ

Arsenal maçının ilk yarısında kalesinde 3 gol gören sarı kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'nde yediği 18 gollle gruplarda en fazla gol yeme rekorunu Beşiktaş'ın elinden aldı. Beşiktaş 17 golle sarı kırmızlıların gerisine düştü.

PODOLSKİ 3. GOLE YAKLAŞTI

20' Arsenal takımı çok etkili geldi. Ceza alanı içi sol çaprazında topla buluşan Podolski'nin golü attığı yerden kaleye şutunda top üst direğe vurup dışarıya çıktı.

RAMSEY SKORU 3-0 YAPTI

30' Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada topu karşıladık ama ceza alanı dışında Ramsey, topa gelişine sol ayağıyla vurdu ve top sol üst köşeden ağlarla buluştu. Ramsey, çok güzel bir gole imza attı.

GALATASARAY UMUT İLE GOLE ÇOK YAKLAŞTI

37' Sneijder'in ortasında Umut kaleci Szczesny'le önce kafayla vurdu top az farkla yandan dışarı çıktı.

İLK YARI SONUCU GALATASARAY 0-3 ARSENAL

İKİNCİ YARI BAŞLADI

47' Ani gelişen Galatasaray atağında Hamit ceza sahasına girmeden şutunu çekti top kaleci Szczesny'de kaldı.

52' Grubun diğer maçında Borussia Dortmund ile Anderlecht karşı karşıya gelirken mücadele 0-0 devam ediyor.

SNEİJDER KALEYİ YOKLADI

54' Wesley Sneijder'in rakip ceza alanı ön bölümünden kaleye etkili şutunda top yandan az farkla dışarıya çıktı.

GALATASARAY TARAFTARI TAKIMA SAHİP ÇIKIYOR

63' Bu dakikaya kadar susmayan taraftar skora rağmen takımına desteği sürdürüyor.

ARSENAL SAVUNMASI GOLÜ ENGELLEDİ

66' Kullandığımız serbest vuruşun ardından rakip ceza alanı içinde tam bir karambol yaşandı ama Arsenal savunması topu uzaklaştırdı.

HAMİT NET BİR POZİSYONU DEĞERLENDİREMEDİ

75' Hızlı ve etkili gelişen atağımızda Sneijder, topu rakip ceza alanına kadar taşıyıp pasını Yasin'e ve Yasin de sağ çaprazdaki Hamit'e verdi ama Hamit'in kaleye şutunda top yandan dışarıya gitti

83' Grubun diğer maçında Anderlecht, Borussia Dortmund karşısında bulduğu golle skoru 1-1'e getirdi.

SNEİJDER'DEN MUHTEŞEM FRİKİK GOLÜ

88' Ceza yayından serbest vuruş kullandık. Sneijder'in sol üst köşeye gönderdiği top ağlarla buluştu. Sneijder harika bir gol attı.

PODOLSKİ ATTI MAÇ BİTTİ

90' Gelişen Arsenal atağında savunma arkasına sarkan Podolski'ye atılan pasta Podolski'nin sağ köşeye plase vuruşunda top ağlara gitti.

Maç sonucu: Galatasaray 1-4 Arsenal

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.