Galatasaray-Elazığspor: 3-1

Galatasaray-Elazığspor: 3-1

Sanica Boru Elazığspor ile karşılaşacak lider Galatasaray, son haftalardaki başarılı performansını sürdürmeyi hedefliyor.

Spor Toto Süper Lig'de 30.haftanın açılış mücadelesinde lider Galatasaray, TT Arena'da Yılmaz vural yönetimindeki Sanica Boru Elazığspor'u konuk etti. Sarı-kırmızılı ekip, rakibini Drogba(2) ve Burak'ın golleriyle 3-1 mağlup ederek, galibiyet serisini 5 maça çıkardı.

Bu galibiyetle Galatasaray puanını 62'ye çıkarırken konuk Sanica Boru Elazığspor ise 35 puanda kaldı.

Galatasaray'ın Mersin İdmanyurdu ile oynadığı karşılaşmadan sonra Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 1 maç ceza verilen antrenör Ümit Davala'nın cezası geçen hafta oynanan Kardemir Karabükspor maçıyla tamamlanmasına rağmen, Elazığ temsilcisi karşısında sarı-kırmızılı takımın başında Taffarel bulundu.

Taffarel, karşılaşma öncesinde dağıtılan maçın esame listesinde de Galatasaray teknik sorumlusu olarak gösterildi. Antrenör Ümit Davala ise yedek kulübesinde yerini aldı.

TERİM TRİBÜNDE

PFDK'nın 9 maç ceza verdiği Teknik Direktör Fatih Terim ile 2 maç ceza alan antrenörHasan Şaş ise maçı, Galatasaray yedek kulübesinin hemen arkasındaki tribünden takip etti.

Karşılaşma öncesinde sarı-kırmızılı taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla Fatih Terim'e sevgi gösterisinde bulundu. Terim de bulunduğu yerden ayağa kalkıp el sallayarak taraftarların sevgi gösterilerine karşılık verdi.

Galatasaray karşılaşmaya golle başladı. Sarı-kırmızılı ekip henüz 2. dakikada Burak Yılmaz ile golü buldu.

GOL 2.DK (BURAK YILMAZ): Galatasaraylı oyuncular rakip yarı alanın hemen hemen her bölümünde paslaştıktan sonra ceza sahası dışında kaleyi karşıdan gören bir yerde topla buluşan Melo kaleye şutunu gönderdi. Ivesa'dan dönen topu Burak Yılmaz güzel bir vuruşla ağlara gönderdi:1-0.

Burak Yılmaz, bu golle beraber Spor Toto Süper Lig'deki gol sayısını 19'a yükseltti.

Maçın başında kalesinde golü gören Sanica Boru Elazığspor, golün şokun üzerinden çabuk atarak oyunda kısa sürede olsa dengeyi kurmayı başardı.

Karşılaşma oldukça tempolu ve hareketli başladı. Elazığspor'un oyunda denge kurmasına izin vermeyen Galatasaray, 20. dakikada Fildişili yılıdızı Didier Drogba ile farkı 2'ye çıkardı.

GOL 20. DK (DROGBA): SB Elazığspor savunması arkasına uzun topa müdahale etmek isteyen Bilica'nın göğüs pası Hamit'te kaldı ve Hamit, ceza alanına sağdan giren Drogba'ya pasını attı. Drogba sağ çaprazdan ceza alanı içinden düzgün bir şutla farkı 2'ye çıkardı:2-0.

CİM BOM 'DALYA' DEDİ!

Galatasaray, Drogba'nın attığı ikinci golle Türk Telekom Arena'da dalya yaptı. Sarı-kırmızılılar, 15 Ocak 2011'de hizmete giren yeni stadında Elazığspor karşılaşmasına kadar resmi maçlarda 98 gol atmıştı. Drogba'nın maçın 20. dakikasında kaydettiği golle sayıyı 100'e çıkardı.

2-0 geriye düşen Sanica Boru Elazığspor, ani bir reaksiyon göstererek, 2 dakika sonra Serdar Gürler'i ile golü buldu ve farkı 1'e indirdi.

GOL 22.DK (SERDAR): Bu kez Galatasaray savunması arkasına atılan uzun topa Dany, müdahale etmekte geç kalınca araya giren Serdar topu Muslera'nın solundan ağlara gönderdi:2-1.

Türk Telekom Arena'da tempo biran olsun bile düşmezken Elazığspor'a Galatasaray, 4 dakika sonra Drogba ile karşılık verdi. Fildişili yıldız takımının 3. kendinin ise 2. golünü kaydetti.

26.DK GOL (DROGBA): avunma arkasına uzun atılan topta Bilica'dan önce ceza yayı yakınlarında Yekta topu Drogba'ya verdi. Drogba ceza sahası dışından plase vuruşunu yaptı. Savunmaya da çarpan top ağlara gitti:3-1.

İlk yarının kalan dakikalarında iki takım adına da önemli bir pozisyon olmadı ve Galatasaray, soyunma odasına 3-1'lik üstünlükle gitti.

İkinci yarıya da etkili başlayan Galatasaray, ilk dakikadan itibaren oyunu Sanica Boru Elazığspor yarı sahasına yıktı. Üst üste pozisyonlar bulan sarı-kırmızılılar yakaladıkları pozisyonları değerlendiremedi.

Galatasaray, 66. dakikada Burak Yılmaz ile mutlak bir pozisyondan yararlanamadı. Kullanılan serbest vuruşta Drogba, aşırtma bir orta yaptı. Pozisyonun devamında Hamit, ara pasını Burak'a attı. Burak karşı karşıya pozisyondan topu dışarıya gönderdi.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında da oyun üstünlüğünü bırakmayan Galatasaray, Sanica Boru Elazığspor'a gol şansı tanımadı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray, SB Elazığspor'u ilk yarıda bulduğu gollerle 3-1 mağlup etti.


 

 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.