G.Saray, Fener'in kalesine göz dikti!

G.Saray, Fener'in kalesine göz dikti!

Sarı-Kırmızılılar'ın voleybol takımları, yeni sezonda Burhan Felek'i kullanacaktı. Ancak kiralama bedeli pahalı geldi. F.Bahçe ayrılınca Aslan, ezeli rakibinin kalesine göz dikti.

Ne demişler, 'Ev alma komşu al...' Birbirlerinden isteseler de kopamayan, Türk sporunun iki devi G.Saray ile F.Bahçe camialarının Kalamış'taki komşuluğu, Kadıköy'de yeni bir boyut kazanmak üzere...

Bilindiği gibi Kanarya'nın Faruk Ilgaz Tesisleri ile G.Saray'ın Kalamış Sosyal Tesisleri Kadıköy sınırları içinde kapı komşusu...Yeni bir proje gerçek olursa ezeli rakipler, Şükrü Saracoğlu Stadı ile Caferağa Spor Salonu'nda başka bir komşuluk düzeyine geçecek.

Komşu komşunun külüne muhtaç misali, G.Saray'a yeni bir spor salonu gerekti. Sarı-Kırmızılılar da ilk çare olarak F.Bahçe'nin kullandığı Caferağa'ya taşınma planını üretti.

FELEK'LERİ ŞAŞTI

CİM BOM, voleybol takımları için normalde modern yapısıyla Türk sporuna çok önemli hizmetler yapan Pamukspor tesislerini kullanıyordu. Ancak bu tesisin zemini, erkek voleybolcular için ideal olsa da bayan voleybolcular için sert geldi. Taşınmak gerekti. Sarı-Kırmızılılar, önce Burhan Felek Kompleksi'ne geçme kararı aldı. Hatta Burhan Felek'teki İl Müdürlüğü'nde G.Saraylı antrenörler için bir çalışma ofisi bile hazırlandı.

ARADAKİ MESAFE İYİCE KISALIYOR

BU sırada F.Bahçe, Caferağa'dan yeni yapılan Ülker Sports Arena'ya taşınma işlemlerine başladı.

Burhan Felek'i voleybol takımlarının antrenman ve maçları için kullanmak isteyen Sarı-Kırmızılılar, kira bedelini yüksek buldu. Caferağa Salonu ise Cim Bom için hesaplı geldi. Sarı-Kırmızılılar, taşınmak için resmi girişimlere başladı. Bu projenin hayata geçmesi, Cim Bom ile F.Bahçe arasındaki mesafenin daha da kısalması anlamına geliyor. Zira F.Bahçe'nin kalesi olan Kadıköy'ün kalbindeki Caferağa Spor Salonu ile Şükrü Saracoğlu Stadı arasındaki mesafe kuşuçuşu sadece 830 metre.

Sadece ligde kullanılabilir
Caferağa Spor Salonu'nun tapusu Kadıköy Belediyesi'ne ait. Kadıköy Belediyesi'nden SGM'ye her yıl protokolle tahsis ediliyor. Uluslararası voleybol maçları için uygun değil. G.Saray eğer Caferağa'ya taşınırsa ulusal lig maçlarını Kadıköy'de oynayabiliyor. Ama F.Bahçe Universal'ın yerine katılacağı Şampiyonlar Ligi maçları için Burhan Felek Spor Salonu'nu kullanmak zorunda kalacak.

CAFERAĞA SPOR SALONU
Şehir: İstanbul
Yapılış Yılı: 1980
Bağlı Bulunduğu Kuruluş:
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü
Seyirci Kapasitesi: 1500
Otopark Kapasitesi: Yok
Adres: Sakız Sk Bahariye
Kadıköy İstanbul
Oynayan Takımlar: F.Bahçe

Kaynak: Adil Demirçubuk/ Akşam

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.