UETD Dev Derbi'yi İsveç'te oynatmaya çalışıyor...

UETD Dev Derbi'yi İsveç'te oynatmaya çalışıyor...

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa maçının İsveç’in Başkenti Stockholm’de oynatmak için Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) İsveç, devrede.

Pazartesi günü Türkiye Futbol Federasyonuna Başvuru yapması beklenen UETD İsveç başkanı Özer Eken, kendilerini bu öneriyi sunan ve yönlendiren Gaffar Dinçer’e teşekkür etti.

TFF, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa maçını yurt dışında oynatmayı planlıyor. ‘’Türkiye’den İsveç’e 50. Yıl münasebetiyle neden Stockholm’de oynanmasın bu derbi’’ diye düşünen ve harekete geçen İsveç’te yaşayan futbolsever Gaffar Dinçer, bu önerisini UETD İsveç başkanı Özer Eken’e iletti. Öneriye sıcak bakan UETD İsveç başkanı Özer, Türkiye’de gerekli yerlerle görüştüğünü ve kendilerinden Pazartesi günü müracaat etmelerini istendiğini belirtti. 

Vakit geçirmeden pazartesi müracaat yapacaklarını söyleyen Eken, TFF, taraftarların yarı yarıya aynı stadyumda olacağı için güvenlik amacıyla Süper Kupa'nın yurt içinde oynanmasını istemiyor. Almanya ve Hollanda gibi Türklerin yoğunlukta yaşadığı yerler ise çıkan olaylar nedeniyle Süper Kupa'nın ülkelerinde oynanamasına sıcak bakmadığını öğrendik. Maçın Bakü’de oynanma ihtimalide var ama TFF’ye en uygun Stockholm. İnşallah Türkiye’den İsveç’e göçün 50. Yılında sporseverlere Galatasaray, Fenerbahçe derbisini Stockholm’de izlettiririz’’ şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.