Galatasaray Kasımpaşa'ya direnemedi

Galatasaray Kasımpaşa'ya direnemedi

Spor Toto Süper Lig 30. hafta mücadelesinde Galatasaray ve Kasımpaşa, Türk Telekom Arena Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Cüneyt Çakır'ın yönettiği mücadelede sahadan 4-0'lık skorla galibiyetle ayrılan taraf Kasımpaşa oldu.

Kasımpaşa'ya galibiyeti getiren golleri 7. ve 64. dakikada Scarione (penaltı), 51. dakikada Viudez ve 77. dakikada Yalçın Ayhan kaydetti.

Aldığı bu yenilgi sonrası Galatasaray'ın puanı 53'de kalırken, ligde ikinci olma şansını da Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi öncesi zora soktu. Kasımpaşa ise aldığı bu galibiyet sonrası puanını 44'e çıkararak ligin üst sıralarını zorlamaya devam etti.

Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray, Elazığspor deplasmanına konuk olacak. Kasımpaşa ise evinde Medical Park Antalyaspor'u ağırlayacak.    
 
 

BERK İSMAİL ÜNSAL İLK KEZ 11'DE

Galatasaray'ın 2010-2011 sezonunun devre arasında Gaziosmanpaşa'dan transfer ettiği Berk İsmail Ünsal, Kasımpaşa maçıyla ilk kez bir Süper Lig karşılaşmasında ilk 11'de forma giydi. Bu sezon ligin 27. haftasındaki Torku Konyaspor maçında sonradan oyuna dahil olarak forma şansı bulan genç futbolcu, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Medical Park Antalyaspor maçında ilk 11'de, Tokatspor maçında da ikinci yarıda oynamıştı.   

KASIMPAŞA GOLLE BAŞLADI

Süper Toto Süper Lig'in 30. haftasında Galatasaray evinde ağırladığı Kasımpaşa karşısında önce penaltı ardından da gördüğü kırmızı kartla adeta yıkıldı. Maçın 7. dakikasında Galatasaray'ın savunma oyuncusu Hakan Balta ceza alanı içinde Kasımpaşa'dan Ryan Babel'e yaptığı faul sonrası hakem Cüneyt Çakır tarafından kırmızı kartla cezalandırdı. Bu pozisyon sonrası konuk ekip Kasımpaşa'dan Scarione penaltı noktasının başına geçerek takımınını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Bu dakikadan sonra Galatasaray ceza alanında daha fazla pozisyon vermeye başladı. İlk yarı boyunca Galatasaray kalesinde etkili ataklarla gol bulmaya çalışan konuk ekip yakaladığı atakları değerlendiremeyince maçın ilk yarısı 1-0 Kasımpaşa'nın galibiyetiyle sonuçlandı.

ÇAKIR'A İKİ TARAFTA TEPKİLİ

Maçın henüz 7. dakikasında Galatasaray'dan Hakan Balta'ya kırmızı kart gösteren hakem Cüneyt Çakır'a her iki ekip de maç boyunca tepkisini gösterdi. Galatasaray'da Hakan'a gösterdiği kırmızı kartın yanı sıra Umut Bulut'u da sarı kartla cezalandırdı. Kasımpaşa'da ise Ryan Donk, İlhan Eker, Kerem Şeras, Çakır tarafından sarı kartla cezalandırdı. Maçın ikinci yarısı başlamasına doğru Galatasaray'ın teknik direktörü Roberto Mancini, Çakır'a oyundaki yönetimiyle ilgili eleştirilerde bulundu. Maçın ikinci yarısı başlamadan önce de Galatasaraylı Sneijder ile Cüneyt Çakır arasında kısa süreli bir diyalog oluştu.

KASIMPAŞA İKİNCİ YARI FARKI AÇTI

Galatasaray ikinci yarıda farkı kapatmak için sahaya çıkarken, maçın 51. dakikasında kalesinde 2. golü gördü. Kasımpaşa'dan Viudez attığı şık golle takımını 2-0 öne geçiren golü kaydetti. Bu golün şokunu atlatamayan evsahibi ekip bu golden yaklaşık 15 dakika sonra kalesinde 3. golü gördü. Skor üstünlüğünü ele alan Kasımpaşa ikinci yarı oyunu tek kaleye çevirdi. Galatasaray'ın savunmasında yaptığı hataları değerlendiren Kasımpaşa'da Yalçın Ayhan maçın skorunu belirleyen golü takımı adına kaydederek skoru 4-0 yaptı. Bu sonuçla beraber Kasımpaşa maçın skorunu belirledi. Knuk ekip sahadan 4-0 galibiyetle ayrıldı.  

Galatasaray: 0 - Kasımpaşa: 4

Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih Kaya, Hakan Balta, Sabri Sarıoğlu, Ceyhun Gülselam, Melo, Selçuk İnan, Sneijder, Berk İsmail Ünsal, Umut Bulut

Kasımpaşa: Isaksson, Elyasa Süme, Yalçın Ayhan, Donk, İlhan Eker, Castro, Kerem Şeras, Viudez, Scarione, Adem Büyük, Babel

Goller: Dk. 7 ve 64 Scarione (İlki Penaltıdan),  Dk. 51 Viduez, Dk. 76 Yalçın Ayhan (Kasımpaşa)

Kırmızı Kart: Dk. 6 Hakan Balta (Galatasaray)

GALATASARAY'IN TARİHİ MAĞLUBİYETLERİ
 
Galatasaray, Türk Telekom Arena'da kadın ve çocuk taraftarları önünde, Kasımpaşa karşısında tarihi bir yenilgi aldı: 4-0.  
 
Sarı kırmızılılar, evinde 1996-1997 sezonunda 4-0'lık mağlubiyet almıştı. Cimbom'u, 8 Eylül 1996'da Fenerbahçe bu skorla mağlup etmişti. Sarı kırmızılıların, ezeli rakibine yenildiği o maçın üzerinden bugün itibariyle tam 17 yıl, 7 ay, 12 gün geçti. Bir diğer deyişle Aslan, 6433 gün sonra evinde 4-0'lık yenilgiyle karşılaştı. Daha sonraki tarihlerde, Cimbom evinde 4'ten fazla gol yedi. Ancak Aslan, rakiplerine karşılık vermeyi başardı. Diğer maçlar arasında en farklı biten mücadele ise, 22 Şubat 2009'daki 5-2'lik Kocaeli maçı olmuştu.  
 
İşte sarı kırmızılıların, 8 Eylül 1996'daki 4-0'lık Fenerbahçe yenilgisi sonrasında, evindeki en farklı mağlubiyetleri; 

2013-2014 Sezonu
19 Nisan 2014
Galatasaray-Kasımpaşa: 0-4

2011-2012 Sezonu
26 Ekim 2011
Galatasaray-Gaziantep: 2-4

2010-2011 Sezonu
17 Ekim 2010
Galatasaray-Ankaragücü: 2-4

2008-2009 Sezonu
22 Şubat 2009
Galatasaray-Kocaelispor: 2-5

1998-1999 Sezonu
15 Kasım 1998
Galatasaray-Trabzonspor: 3-5

1996-1997 Sezonu
8 Eylül 1996
Galatasaray-Fenerbahçe: 0-4 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.