’İki kupayı da almak isterdik’

’İki kupayı da almak isterdik’

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Sivasspor’a 1-0 yenilerek Ziraat Türkiye Kupası’na veda ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Tecrübeli teknik adam Terim, şunları söyledi;

"KUPA MAÇINI DA LİG GİBİ OYNUYORUZ"

"Maçın ilk yarısının 43. dakikasına kadar rakip, kalemize şut bile çekemedi. Galatasaray normal oyunu oynayan, baskılı oynayan, kontrolü elinde bulunduran, tehlikeler yaratan, oyunun hakimi olan takımdı. Ama ikinci yarı maalesef mecburi değişiklikler yapmak zorunda kaldık. Aydın'ın arka adalesinin kötü hale gelmesi nedeniyle onu çıkarmak handikaptı. Derbiden 3 gün sonra bir yorgunluk olacağı kesin. Mümkün mertebe 3 oyuncu değiştirme hakkını sonlara saklamak zorundayken, erken hareket etmek zorunda kaldık. Ardında Riera da bana göre mecburi değişiklik oldu. Beklemedik bir gol yedik. Kupa maçını da lig gibi oynuyoruz. 'Gol yemeyelim, oyun uzasın' demiyoruz. Bu bizim için çok doğru bir hareket değildi. Ondan sonra Sivasspor ikinci veya üçüncü golü bulabilirdi kontra ataklarda. Bu kadar çok kupa almış bir hoca olarak, iki kupayı da almak isterdik bu sezon ama futbolda böyle sonuçlar var. Bu da oyuncularımızın nazar boncuğu olur inşallah."

Sarı-kırmnızılı oyuncuların bugün etkisiz kalmasıyla ilgili yöneltilen bir soru üzerine, futbolcularına sahip çıkan Terim, "Sezon başından beri muhteşem grafik çiziyorlar. Bugün için eleştirmek haksızlık olur. Kötü oynayabilirler, formsuz olabilirler ama bu topluluk ilk günden beri çok iyi mücadele ediyor" diye konuştu.


’İki kupayı da almak isterdik’

 

Bazı oyuncularını bugün dinlendirmiş olmasına değinen Terim, Elmander'in kaşında dikiş olduğunu, Melo'nun ise bel ağrıları bulunduğunu aktarırken, "Muslera'yı konuşacak olursak da kalecimiz zaten çok iyi oynadı bugün. Ben tam tersini düşünüyorum. Acaba daha çok mu değişiklik yapsaydım diye düşünüyorum. Sivasspor'u çok ciddiye aldığım için mümkün mertebe az değiştirdim kadroyu. Açıkçası sonradan giren arkadaşlarımızın katkı yapmalarını beklerken, bunu yaptıklarını söyleyemeyiz" şeklinde konuştu.

Sivasspor'dan beklemedikleri bir anda gol yediklerini kaydeden Terim, "Bunun telafisi de başka maçta olmadığı için biraz panik yaptılar bence" dedi.

Fenerbahçe ile ile kısa süre önce yaptıkları derbi maçın bugünkü maça etkisinin muhakkak olduğunu dile getiren tecrübeli teknik adam, "Ama haftada iki maç oynamalıyız. Bu bir sebep olmamalı. Bunun hesaplamasını biz yaptık. Ona göre oyuncu değiştirdik. Fiziksel anlamda dengeyi tutabilirdik. Mesele, ilk yarıda gol bulamamamız. Bulsaydık, durum çözülürdü zaten. Çok can yakabilen, pozisyon üretebilen Sivasspor'un 43 dakika kalemize şutu yok. O ara golü bulmak lazımdı. Bulmayınca maalesef problem oluyor" ifadelerini kullandı.

Fatih Terim, karşılaşmanın son anlarında penaltı bekledikleri pozisyona ve maç sonunda hakemle olan diyaloğuna açıklık getirirken, "Hakeme sadece cesur olmasını söyledim. Başka bir şey söylemedim. Oyuncularımı önünden çektim. Ben daha televizyonda o pozisyonu izlemedim. Herkes, 'çok net penaltıydı' diyor ama yanılabilirim. Hakem kadar görmeyebilirim. İçerde herkes, 'yüzde 1000 penaltı' dedi ancak hepimizin lehine veya aleyhine birtakım kararlar olabiliyor. Ben sadece hakeme her yerde cesur olmasını tavsiye ettim" dedi.

Fatih Terim, Engin Baytar'ın zaman zaman ayağına çok top tuttuğunun hatırlatılması üzerine de, "Engin o kadar çok iyi şey yapıyor ki, yaptığı kötü şeyleri affediyoruz. Topu biraz fazla seviyor. Türk insanı için basit çok zordur. Oturacak tabii. Oturdu oturdu, oturmadı başkası oturacak bizimle" diyerek sözlerini tamamladı.

Galatasarayfutbolcu Tomas Ujfalusi de, maçta yeterince pozisyon üretemediklerini söyledi.

Ujfalusi, "İlk yarı maça iyi başlayan, arzulu olan, maçı domine eden, pozisyonlara giren bir Galatasaray vardı. İlk yarıda tek pozisyon verdik ve onda da Ufuk çok güzel bir kurtarış yaptı. Gol yedikten sonra ikinci yarıda o kadar pozisyon bulamadık. İkinci yarı daha çok pozisyon yaratmalıydık" diye konuştu.

Sarı-kırmızılı kaleci Ufuk Ceylan ise elenmelerinden ötürü çok üzüntülü olduklarını vurgulayarak, "Mutlaka kazanmamız gerekiyordu. Hem pozisyon verdik hem de pozisyon bulduk. Sivasspor'u tebrik ediyoruz. Hepimiz çok üzgünüz. Taraftarlarımızdan özür diliyoruz" ifadelerini kullandı.

ÇALIMBAY: HAK ETTİĞİMİZ BİR GALİBİYET ALDIK

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise, mükemmel bir mücadele olduğunu dile getirerek, "Karşılaşmaya iyi başlayamadık ve ilk 30 dakika istediğimiz gibi oynayamadık. Daha sonra oyun sistemimizi değiştirdik. İyi takım savunması yapıp, kazandığımı topları çok iyi kullandık. Birçok şans yakaladık. Deplasmanda nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynadık, hak ettiğimiz bir galibiyet aldık" diye konuştu.

Galatasaray'ın ligin en formda ekibi olduğuna dikkati çeken Çalımbay, "Çok kaliteli futbolcuları var. Zor olacağını biliyorduk ama elemek için geldik. İyi mücadele etmemiz gerekiyordu. Futbolcu arkadaşlarım işlerini mükemmel yaptılar" şeklinde konuştu.

OTYAKMAZ: "BU GÜZEL ATMOSFERDE TURU GEÇECEK SONUCU ALDIK, ÇOK MUTLUYUZ"

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale yükseldikleri için çok mutlu olduklarını belirterek, "Bu güzel atmosferde turu geçecek sonucu aldık, çok mutluyuz. Bütün arkadaşları tebrik ediyorum. Bu maçta gerekli mücadeleyi gösterip, arzu ettiğimiz sonucu aldılar" dedi.

Otyakmaz, kupada iddialı olduklarını dile getirerek, "Takımımız iyi bir takım. Bütün sezon iyi futbol oynadılar. Bunu kupayla taçlandırırlarsa bizi çok mutlu etmiş olurlar" şeklinde konuştu.


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.