Ukrayna'nın Messi'si Galatasaray yolunda

Ukrayna'nın Messi'si Galatasaray yolunda

Amrabat defterini tamamen kapatan Galatasaray, Konoplyanka’nın peşine düştü.

Euro 2012’deki milli takımın 3 maçında da oynayan 22 yaşındaki yıldız için Dnipro 7.5 milyon Euro bonservis istiyor. Sarı-kırmızılılar ise sezon sonu serbest kalacak Konoplyanka’yı 5 milyon Euro’ya bitirmek istiyor.

Vatan'ın haberine göre; Başkan Ünal Aysal’ın Kayserispor ile yaşanan kriz sonrası “Amrabat defterini kapattık” demesinin ardından sol kanat arayışlarına giren G.Saray, aradığını Ukrayna’da buldu: Evgen Konoplyanka.

Ukrayna Ligi’nde Dnipro Dnipropetrovsk’ta forma giyen 22 yaşındaki yıldız futbolcuyu teknik direktör Fatih Terim’in de izlediği belirtilirken, Amrabat transferinin yatmasının ardından sarı-kırmızılılar Konoplyanka için çalışmalarını hızlandırdı.

DNIPRO ile sözleşmesi 2012-13 sezonun sonunda bitecek olan Ukrayna’nın Messi’si lakaplı 22 yaşındaki oyuncunun bonservis bedeli 7.5 milyon Euro. Ancak sarı-kırmızılıların önümüzdeki yıl serbest kalacak olmasını pazarlıklarda koz olarak kullanarak 5 milyon Euro civarında bir rakama transferi bitirmesi bekleniyor.

DEVLER DE PEŞİNDE
UKRAYNA Ligi’nde geçen sezon Dnipro ile 28 maçta forma giyen Konoplyanka 8 gol, 8 asistlik bir performansa imza attı. 11’i ümit milli, 25’i A milli olmak üzere toplamda 36 kez Ukrayna Milli Takımı’nın formasını giyen Konoplyanka A Milli Takımımız‘ın yurt dışı kampında Ukrayna ile oynadığı son hazırlık maçında da Ay-yıldızlılara karşı 90 dakika sahada kalmıştı.

POLONYA ile birlikte 2012 Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yapan Ukrayna Milli Takımı’nın gruplarda oynadığı 3 maçta da teknik direktör Oleg Blokhin tarafından ilk 11’de oynatıldı. Genç yıldız Ukrayna’nın gruplarda kazandığı tek maç olan İsveç mücadelesinde yaptığı asistle milli takımın galibiyetinde önemli rol oynamıştı.

BU arada grup maçları devam ederken Ukraynalı oyuncuyla Premier Lig ekipleri Chelsea ile Arsenal’in de ilgilendiği iddia edilmişti.

Demba Ba’ya ‘gitme’ baskısı
İNGİLİZ medyası G.Saray’ın transfer etmek istediği New Castle United’lı Demba Ba için F.Bahçe’nin de devrede olduğunu iddia ederken, transferin kesin durumunun bugün büyük oranda netleşeceği belirtildi. Express gazetesi, New Castle menajeri Alan Pardew’in sözleeşmesinde ‘7 milyon pounda serbest kalır’ maddesi bulunan Senegalli oyuncu ile bugün bir görüşme yapacağını ve takımdan ayrılmaması için ikna etmeye çalışacağını ileri sürdü.

Transfer komitesi son kez buluşuyor
1-2 gün içinde transferleri duyurmak isteyen Aysal bugün kurmaylarıyla biraraya gelip transfere son şeklini verecek

G.SARAY’DA transfer komitesi bugün toplanıyor. Yönetimin Fatih hocayla beraber gerçekleştirecekleri zirvede transferdeki son hamleleri yapacak. Kritik toplantıya değinen yönetici Abdurrahim Albayrak şunları söyledi:

“Başkanımız Ünal Aysal, transfer komitesi ve Fatih hocamızla beraber yarın (bugün) transferlerle ilgili toplantı olacak. Transferde fazla ecele etmek iyi olmaz. Çok uzun zamanımız var. Başkanımız da dedi. Ayın 30’una kadar belirlediğimiz, temasta olduğumuz futbolcuları açıklayacağız. Temmuz ayının 6’sında kampa gideceğiz. Geçen sene kampta da Felipe Melo ve Eboue’yi kamp döneminde getirmiştik.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.