Galatasaray'dan tarihi karar

Galatasaray'dan tarihi karar

Sarı-Kırmızılılar'ın Başkanı Ünal Aysal Beko Basketbol Ligi'nde şampiyonun belirleneceği final serisi yedinci maçına çıkmayacaklarını açıkladı

Aysal, yönetim kurulunun aldığı kararı canlı yayında kamuoyu ile paylaşırken, "İpleri başkalarının ellerinde olan bir federasyonun aldığı kararları tanımıyoruz. Basketbol takımımızın hocası Ergin Ataman'ın dün akşam açıkça uyardığı gibi ve yöneticilerimizin basın toplantısında ortaya koyduğu tüm somut delillere rağmen, can güvenliğinin olmayacağı bir maçın seyircili oynatılması, tek kelimeyle Türk sporuna ihanettir. Kimsenin arzulamadığı vahim sonuçlara yol açabilecek bu kararda uyarılarımıza rağmen ısrar edilmesi tam bir sorumsuzluk örneğidir" dedi.

'Kirli senaryonun parçası olmayacağız'

"Play-off serisinde verdiği kararla şaibe yaratan ve şike sürecinde ismi tapelerde geçen hakemlerin (Recep Ankaralı, Rüştü Nuran, Emin Moğulkoç) maça atanması şaibelidir. Bu maçın mutlaka şaibesiz bir hakem kadrosuyla ve seyircisiz oynatılması gerekirdi" diye Aysal, "Can güvenliğini hiçe sayan ve hukuku ayaklar altına alan bu kararlar karşısında, Galatasaray Erkek Basketbol takımı Perşembe günkü maça çıkmayacaktır ve bu kirli senaryonun bir parçası olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

'Ligden çekilebiliriz'

Aysal, kulüp olarak hem erkekler hem kadınlarda basketbol şubesini önümüzdeki sezonda kapatma kararını da ciddi şekilde tartışmaya açtıklarını sözlerine ekledi.

Fenerbahçe şampiyon olacak

Galatasaray Liv Hospital, perşembe günü oynanacak final maçına çıkmazsa Fenerbahçe Ülker galip sayılacak ve şampiyonluğunu ilan edecek.

Türkiye Basketbol Federasyonu, Ülker Sports Arena'da oynanan serinin beşinci maçında yaşanan olaylarla ilgili Fenerbahçe'ye bugün 40 bin TL ceza vermiş, seyircisiz oynama cezası bekleyen Galatasaray bu duruma büyük tepki göstermişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.