Galatasaray'ı karıştıracak iddialar

Galatasaray'ı karıştıracak iddialar

Ribery’nin menajeri Bruno Heiderscheid, Fransız oyuncunun Marsilya’ya giderken yaptığı yolsuzlukta G.Saraylı yöneticilerin parmağı olduğunu iddia etti.

G.Saray'ın gözü kulağı Ribery davasında! Sarı-Kırmızılı ekip Fransız oyuncunun Marsilya'ya gitmesinin hukuki olmadığını kanıtlarsa büyük paralar kazanacak.

İşte Ribery ile ilgili olarak ulaştığım gerçekler:

* Ribery'nin G.Saray'da forma giyerken çalıştığı Lüksemburglu menajer Bruno Heiderscheid, başka bir futbolcuya ait sözleşme taslağını kopyalayarak, Ribery'nin sözleşmesiymiş gibi Marsilya kulübüyle protokol imzaladı.

* Ribery'nin G.Saray ile olan sözleşmesini 14 Haziran 2005'te bitmiş gibi gösterip, 15 Haziran 2005'ta Marsilya ile sözleşme yaptı.

* Marsilya Başkanı Pape Diouf da Ribery'nin transfer haklarının kendilerine geçtiğini iddia ederek usulsüz olarak Ribery'nin hesabıha 500 bin euro aktardı.

* Bu imza FİFA'nın talimatlarında yer alan, "Herhangi bir futbolcu veya teknik adam, bir takımla sözleşmesi devam ederken bir başka takımdan gizli yollardan para alırsa, bir yıl futboldan men cezası alır" maddesine aykırı.

* FIFA kurallarına göre Ribery ve Marsilya arasındaki sözleşme geçersiz olacak. Bu durumda G.Saray davayı kazanırsa, Marsilya'nın Ribery'yi B.Münih'e satışındaki haklarının tümü G.Saray'a devir olacak.

* Yani Ribery'yi G.Saray, B.Münih'e satmış gibi kabul edilecek. Daha önce Tapie döneminde yolsuzluk nedeniyle küme düşürülen Marsilya'nın hakları bir yıl süresince dondurulacak, küme düşmekten daha büyük bir cezayla alacak.

* Bu arada Marsilya kulübünün kasasında Fransız ekibinin Ribery'nin, İstanbul-Marsilya uçak bilet rezervasyon voucher'ının da bulunduğu bunun bile Marsilya'nın başını yakmaya yeteceğini öğrendim.

Ribery'nin kaçmasına G.Saraylılar yardım etti
Olayın diğer ayağı menajer Bruno Heiderscheid!.. Kendisine Belçika'da yaşayan bir arkadaşım vasıtasıyla ulaştım. Lüksemburglu menajer, Ribery'nin G.Saray'dan ayrılmaya Marsilya Başkanı Diouf ile yaptığı ilk görüşmeden sonra karar verdiğini söyledi.

Ribery'nin G.Saray'dan ayrılacağı dönemde, resmi belgelerde tahrifat yapmasına Türk ekibinin yöneticilerinin de yardım ettiğini iddia etti. İsimlerle ilgili daha fazla bilgi verecek durumda olmadığını, mahkemede tüm gerçeklerin ortaya çıkacağını söyledi

Etiketler :