Galatasaray'dan iyi prova: 1-0

Galatasaray'dan iyi prova: 1-0

Galatasaray hazırlık maçında İtalyan devi Lazio'yu Elmander'in tek golüyle mağlup etti.

Galatasaray İzmir Atatürk Stadı'dan Serie A deviLazio'yu konuk etti.

Hazırlık karşılaşmasında gülen taraf 1-0'lık galibiyetle Galatasaray oldu. Sarı-kırmızılı ekibin golü 16. dakikada Johan Elmander'den geldi.

TERİM İÇİN ANLAMLI GÜN

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 3 gün önce Slovenya'da 1-1 berabere kaldıkları Ljubljana maçının kadrosundan üç değişiklik yaptı. Terim, Yekta'nın yerine Engin Baytar'ı, Culio'nun yerine Emre Çolak'ı, Necati'nin yerine ise Johan Elmander'i görevlendirdi. Ljubljana maçının son dakikasında geçirdiği sakatlık nedeniyle sahayı sedyeyle terk eden Semih Kaya'nın ilk onbirdeki yerini alması sarı-kırmızılı taraftarları sevindirdi.

Öte yandan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, futbolculuk hayatını noktaladığı tarihin 27. yıl dönümünde sarı-kırmızılı ekibin başında sahaya çıktı.

Fatih Terim, 4 Ağustos 1985'de İstanbul'da oynanan Galatasaray-Trabzonspor maçıyla jübilesini yapmıştı.
Sarı-kırmızılıların yıldızlarından Hamit Altıntop, ısınmalardan önce sahaya çıktıklarında Bayern Münih'te dört yıl birlikte top koşturduğu eski takım arkadaşı olan Lazio'nun Alman golcüsü Miroslav Klose'yle uzun uzun sohbet etti. Milli yıldıza İzmirli futbolseverler büyük ilgi gösterdi.

GALATASARAY ATAK BAŞLADI
Maçın hemen başında Galatasaray gole yaklaştı. Eboue'nin gönderdiği top son olarak Emre Çolak'ın önün düştü. Genç oyuncunun vuruşunda takım arkadaşına da çarpan top kaleye doğru yöneldi ancak meşin yuvarlak gol olmak yerine direğe çarpmayı tercih edince skor tabelası değişmedi.
Hızlı başlayan maçın 15. dakikasında Hernanes Galatasaray ceza alanına tehlike yarattı. Topla buluşur buluşmaz savunmayı ekarte etmek isteyen Brezilyalıyı durduran Semih Kaya oldu. Savunmanın uzaklaştırdığıtop bir dakika sonra ise rakip kalede tehlike haline geldi!

'GOL'MANDER KALDIĞI YERDEN...

Dakikalar 16'yı gösterirken orta alanda topla buluşan Selçuk İnan müthiş bir ara pası ile Elmander'i kaçırdı. Savunmanın arkasına sarkan İsveçli topla beraber ceza alanına girdi. Sağ ayağı ile net bir vuruş yapan golcüoyuncu takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı.

Oyuna dengeyi getiren İtalyan temsilcisi 38. dakikada beraberlik golüne çok yaklaştı. Takımın etkili silahı Hernanes, Emre Çolak'ın hatasını iyi değerlendirip topla beraber ceza alanına yaklaştı. Şık ara pasında savunmanın arkasına sarkan Floccari, kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldı. Muslera'nın üzerinden aşırtarak yaptığı vuruş üst direkten oyun alanına döndüğünde sarı-kırmızılı taraftarlar derin bir nefes aldı.
İlk yarının sonlarına doğru Burak Yılmaz, Elmander'den aldığı pasla ceza alanına girdi ancak Lulic'le yaşadığı ikili mücadele sonunda yerde kaldı. Milli oyuncunun gözü penaltı beklentisi ile hakeme döndü ancak maçın hakeminin kararı devam oldu.

İKİNCİ YARI DÜŞÜK TEMPO

İkinci yarıya Elmander, Ujfalusi ve Engin Baytar'ın yerine Aydın Yılmaz, Dany ve Umut Bulut değişiklikleri ile başlayan Galatasaray yine ilk atağı bulan taraf oldu. 47. dakikada Burak Yılmaz'ın ceza alanı dışından sol ayağı ile yaptığı vuruş kaleci Marchetti'de kaldı.

53'te Emre Çolak orta alandan taşıdığı topu soldan gelen Hakan Balta'nın önüne bıraktı. Savunmadan çok şık sıyrılan Hakan, kale ağzındaki Bural Yılmaz'ı düşündü. Burak'tan önce topa ayak koyan isim Ledesma oldu ve mutlak bir golü engellemeyi başardı.

Oyunun son yarım saatinde düşen temponun yanı sıra iki takımın da sık sık oyuncu değişikliğine başvurması ilk yarıya göre gerçek bir 'hazırlık' maçı havası yarattı. Skoru değiştirecek bir gol de gelmeyince Galatasaray, İzmir'de Lazio'yu 1-0 yenmeyi başardı.

Sporx

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.