Gandi Kemal Adaylığını Açıkladı

Gandi Kemal Adaylığını Açıkladı

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıkladı:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Kurultayı öncesi genel başkanlığa adaylığını açıkladı.

 

Kılıçdaroğlu parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, CHP Kurultayı'na geri sayımın başladığını belirterek, "Deniz Baykal'ın genel başkanlıktan istifa etmesinin ardından bir hafta geçti. 90 yıllık köklü bir partinin adaysız, eli kolu bağlı olması düşünülemez. 22-23 Mayıs tarihlerinde yapılacak parti kurultayında CHP Genel Başkanlığı'na aday olduğumu kamuoyuna duyurmayı önemli bir görev sayıyorum. CHP örgütünün, parti yöneticilerinin, buradaki arkadaşlarımın, bu kararımı bir partili sorumluluğu olarak değerlendireceklerini ümit ediyorum. Onur ve gururla sürdürmekte olduğum CHP grup başkanvekilliğinden de görevimden istifa ediyorum." diye konuştu.

 

Örgütüne güven veren bir yapı oluşturmayı düşündüklerini belirten Kılıçdaroğlu, Baykal'la her zaman görüştüklerini ve partilerinin önemli bir lideri olduğunu söyleyerek, "Kendisinin bilgi ve birikiminden her zaman yararlanacağız. Bu da bizim temel görevlerimizden birisidir." dedi.

Etiketler :