Gani Şavata'dan kan donduran itiraf

Gani Şavata'dan kan donduran itiraf

Gani Şavata'dan kan donduran sözler. Devlet korucuları önce pkk kılığına girip halkı öldürüyor. Sonra da korucu kılığına girip PKK bizi katletti diye feryat ediyor.

Sanatçı Gani Şavata, katıldığı telizyon programında insan kanını donduran itiraflarda bulundu. Sanatçı olduğu için sürekli sansür yediğini ve bundan dolayı hep dışlandığını söyleyen Şavata, "Bu ülkede sürekli belediye otobüsü yakılıyor. Ama hepsi Belediye Otobüsü. Peki neden hiç halk otobüsü veya halk minibüsü yakılmıyor. Bunu biraz düşünün. PKK köy bastı insanlar öldürüldü diye feryat ediliyor. Yok PKK falan kimseyi öldürmüyor. Korucular gidip önce PKK kılığına girip insanları katlediyor sonra da kendi kıyafetini giyerek bizi öldürdüler diye feryat ediyor. Devlet bunu çok iyi biliyor. Neden bunun gereğini yapmıyor" dedi.

Son gelişen olaylarla ilgili de konuşan Şavata, verdiği örneklerle hükümeti suçladı ve zamanında neden önlem alınmadı. Orda gergin bir hava vardı. Orda gidip namaz kılmak, televizyona çıkmak bir marifet değil, orda öldürülen öğretmenin ne günahı vardı. Anne karnında öldürülen kadının ne suçu vardı. Devlet getirip camilere silah sokarsa, camilerde insanlar öldürülür. Oynanan oyunlar var. Bu oyunların önüne geçilmesi gerek.

Bu ülkede ölen asker benim askerim, benim kardeşim, benim yiğenim, benim ülkemin insanı. Bu ülkede dağda ölen, cezaevine giren benim yakınım ve memleketimin insanıdır. Çocuklarımız bir birine kırdırılıyor. Cahil insanlar öne sürülerek insanlar bir birine düşman ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :