Gannuşi: Devrimin Yakıtı Gazze

Gannuşi: Devrimin Yakıtı Gazze

“Tunus’ta kaybeden taraf Siyonist terör devleti oldu” diyen...

Tunus'taki En-Nahda Hareketinin lideri Raşid Gannuşi, Tunus halkının ayaklanmasıyla Cumhurbaşkanı Zeynelabidin bin Ali'nin Suudi Arabistan'a kaçmasını sağlayan devrimden en zararlı çıkan tarafın Siyonist terör devleti olduğunu söyledi.

Raşid Gannuşi son gelişmelerle ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ülkeden kaçan Bin Ali terör devletiyle iyi ilişkiler içindeydi. Mossad'ın kuzey Afrika'da yayılması için ülkenin kapılarını sonuna kadar açmıştı. Tunus tağutunun gitmesinden en fazla zarar gören taraf şüphesiz ki Siyonist rejimdir.”

Gazze'ye de değinen Gannuşi, İslamcısı, sosyalisti ve laikiyle Tunus toplumunun bütün katmanlarının Filistin halkını çok sevdiğini ve düşmanlarına galip gelmesi için de gece gündüz dua ettiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Gazze ve Gazze halkının düşmana karşı gösterdiği direniş Tunus halkının diktatöre karşı başkaldırmasının yakıtını oluşturdu.”

İslam düşünürü Gannuşi yaptığı açıklamanın devamında, önümüzdeki aşamada kimsenin kimseyi devre dışı bırakamayacağını belirterek, İslamî hareketin de Tunus toplumunda olması gereken yerini alacağını söyledi.

Geçici hükümet dönüşünü genel af yasasıyla irtibatlandırmamış olsaydı Salı günü Tunus'ta olmayı planladığını söyleyen Gannuşi “Doğrusu 23 yıldır haksız yere sürgünde yaşamak zorunda bırakılan bizlerin değil Tunus halkına yıllardır zulmeden rejimin halktan özür dilemesi gerekir” dedi.  

 

tevhidhaber

Etiketler :