GAP VE DAP kimi rahatsız etti?

GAP VE DAP kimi rahatsız etti?

Diyarbakırlı İşadamı Abdulhadi Akaydın uyardı: “Aşımıza zehir katmaya çalışanların oyununa gelmeyelim.” Ve 43 STK'dan sağduyu çağrısı...

Üçlü ittifak ile karşı çıkılan anayasa değişiklik paketini kapı kapı dolaşarak halka anlatıp ‘evet’ oyu isteyerek gündeme gelen Diyarbakırlı İşadamı Abdulhadi Akaydın, seçim öncesi bazı güçlerin bölgede ‘kaos’ üretmek için düğmeye bastığını belirterek, önemli uyarılarda bulundu.

Akaydın, bölgeyi sürekli çatışmayla anmak isteyenlerin ve gerilimden nemalananların toplum mühendisliğine yeniden başladıklarını, malum medyanın da sipariş haberlerle karanlık yapılara destek verdiğini söyledi. Bölgeye başlayan yatırımlar ile birlikte Güneydoğu’nun Sosyo-Ekonomik yapısının değişmeye başladığını vurgulayan Akaydın, yeni projeler gündemdeyken bölgede gerilim çıkarmanın halka ihanet olacağını vurguladı.

GAP VE DAP ŞER GÜÇLERİ RAHATSIZ EDİYOR

GAP’ta geri sayımın başladığını hatırlatan Akaydın, proje ile yaklaşık 4 milyon kişinin iş sahibi olacağını ve 2 milyon hektar alanın su ile tanışacağını belirtti. 2012 yılında ilk ayağının hayata geçmesi beklenen projenin şer odaklarını rahatsız ettiğini vurgulayan Akaydın, “Aynı şekilde DAP projesi var. Proje kapsamında Doğu Anadolu bölgemize 7 yıl içersinde yaklaşık 7 milyon TL yatırım yapıldı.  Yeni projelerde gündemde… Var olan projeleri bir adım ileriye götürmek ve refaha kavuşmak için, şimdi birlik olma zamanıdır. Aşımıza zehir katmaya çalışanların oyununa gelmeyelim” dedi.

43 STK’DAN KARTEL’E KINAMA HALKA SAĞDUYU ÇAĞRISI

Öte yandan Diyarbakır’da bir araya gelen 43 Sivil Toplum Örgütü tarafından yapılan açıklama ile sağduyu çağrısı yapıldı. Hizbullah sanıklarının cezaevlerinden çıkışının medya tarafından provoke edici bir dille gündemleştirilmesi ile toplumda eski çatışma sürecine geri dönülebileceği algısı oluşturulduğu vurgulandı.  43 STK tarafından yapılan açıklamada, muhalefet partilerinin yaşananları istismar etmesi ve medyanın kışkırtması sonucunda çeşitli sivil toplum örgütlerine ve mensuplarının evlerine yönelik polis baskınları ve gözaltılar gerçekleştirildiğinin altı çizildi.  Malum medya ve siyasiler eliyle yürütülen ‘linç kampanyası’nı kınayan STK’lar, sağduyu çağrısında da bulunarak, geçmişte yaşanan karanlık günlerden herkesin ders çıkartması gerektiğini vurguladılar.

ASLAN DEĞİRMENCİ-AKİT

 

 

Etiketler :