Garanti Bankası ile ilgili vahim iddia!

Garanti Bankası ile ilgili vahim iddia!

Garanti Bankası bayrak yakan anarşistleri deşifre eden 14 dakikalık görüntüyü saklıyor. Peki neden?

Taksim'de yaşanan olayların ardından bazı gruplar nemalanmaya çalıştı. Sokakları savaş alanına çeviren, Başbakanlık ofisini ve Valilik binasını basma girşimlerinde bulunan marjinal gruplar, Ankara'da da benzer eylemler yaptı. Daha da ileri giden sözde çevreci eylemciler Ankara'da Türk bayrağı yaktı.

Ankara'da polisinin çektiği görüntülerde, göstericilerin arasına karışan marjinal bir grup, ellerinde getirdikleri Türkiye bayrağını ateşe verdi. Bu görüntülerin 2010 yılında İstanbul Dolapdere'de yapılan bir PKK eylemine ait olduğu iddia edildi. Bayrak yakma görüntülerini ilk kez yayınlayan TRT Haber televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Böken, görüntülerin Ankara'da çekildiğini görüntülerdeki detaylarla ispatladı.

Ankara Belediye Başkanı melih Gökçek'in de katıldığı programda videodaki Ankara'ya ait detaylar tek tek anlatıldı. Sokaktaki levhalar, sadece Ankara'da olan aydınlatma direkleri, direklerde yer alan afişler, yürüyüş yolunun kıvrımı, sokaktaki  evlerin dizilişi… Bu ayrıntıların hepsi sokağın Ankara'da olduğunun bir delili niteliğinde.

GARANTİ BANKASI 14 DAKİKALIK KISMI KESTİ

Asıl bomba ise programın ilerleyen dakikalarında Ahmet Böken tarafından patlatıldı. "Bu görüntülerin Dolapdere'de olduğunu ispatlayan bir belge ya da görüntü varsa 25 yıllık mesleki hayatımı noktalayacağım" diyerek iddiasının arkasında duran Böken, yakılan bayrağın cadde üzerindeki Garanti Bankası'nın cam kapısının üzerinde asılı olduğunu, bayrağın eylemciler tarafından bu cam kapının kırılması sonucu alındığını söyledi. Vahim olanı ise cam kapının kırılması sırasında Garanti Bankası'nın güvenlik kameraları kayıtta olmasına rağmen o ana, yani kapının kırılıp bayrağın alınmasına ait görüntülerin olduğu 14 dakikalık kısmın banka yetkilileri tarafından sansürlenmiş, kesilmiş olması.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Garanti Bankası o ana ait, anarşistleri deşifre eden 14 dakikalık görüntüyü neden sakladığı bilinmiyor. Bankanın bu konuda yapmış olduğu bir açıklama da yok.

Böken'in bu iddiasına en büyük tepki Melih Gökçek'ten geldi."Bu millet bu bankaya nasıl tepki göstermesin" diyen Gökçek, "Nolursunuz o 14 dakikalık görüntüyü de verin" diye  Garanti Bankası yetkililerine seslenen Böken'e "Yapamazlar.." şeklinde cevap verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.