Garipoğlu;İspanya'da Aranacak

Garipoğlu;İspanya'da Aranacak

İstanbul Valisi Muammer Güler, Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun İspanya'da aranması için girişimleri başlattıklarını açıkladı .

Vali Güler, İspanya polisinin interpol aracılığıyla yeniden uyarılacağını ifade etti.
İstanbul Valiliği ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Siyami Hersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde "Tam Dumansız İstanbul" konulu toplantı düzenledi. Toplantı sonrası Vali Güler basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cem Garipoğlu'nun medyaya yansıyan İspanya'da çekilmiş görüntüleri ile ilgili soruya yanıt veren Güler, "Bu görüntüleri izleme şansım olmadı. Arkadaşlar çalışmaları yürütüyorlar. İnterpol aracılığıyla İspanya yeniden uyarılacaktır." dedi.

Cem Garipoğlu'nun evinin yeniden aranması ile ilgili soru üzerine ise Güler, "Dellilerin değerlendirilmesi konusu adli bir süreçtir. Savcılığın talebine ilişkin yapılan bir aramadır bu. " şeklinde konuştu.

Bir basın mensubu ise "Bahçeşehir'de toplu mezar kazımı gündemde. Olası bir depreme karşı toplu mezar mı kazılıyor?" şeklindeki sorusuna Vali Güler, "Nereden çıktı bu arkadaşlar? Ben izlemedim bu haberi. Böyle bir şey olur mu? Toplu mezar diye bir yer teknik olarak mümkün değil. Mezarlıkların nerede nasıl yapılacağı bellidir. Böyle bir ihtimale binaen yapılan bir çalışma yok. Mezarlarla ilgili bilgim yok ama, hepsinin belirli prosedürleri varır. Böyle bir şey olmaz. " karşılığını verdi.

Etiketler :