Garipoğlu'nun annesine mavi alarm

Garipoğlu'nun annesine mavi alarm

Karabulut'un katil zanlısı Garipoğlu'nun Rusya'da bulunan annesi ve kardeşleri için 'Mavi Bülten' çıkarıldı.

Liseli Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu için geçen ay çıkarılan 'Kırmızı Bülten'in ardından şimdi de Rusya'da bulunan annesi ve kardeşleri için 'Mavi Bülten' çıkarıldı. İnterpol, annesinin Cem'e yardımcı olmasını engellemeyi amaçlıyor...

Vahşi bir cinayete kurban giden 17 yaşındaki Münevver Karabulut davasında önemli bir gelişme yaşandı. Cem Garipoğlu'nun yakalanması için Nisan ayında Kırmızı Bülten çıkarılırken şimdi de Garipoğlu'nun ailesi hakkında 'şüpheli kişi'ler için hazırlanan Mavi Bülten çıkarıldı. İnterpol tarafından çıkarılan bültenle Cem Garipoğlu'na yapılacak yardımların önüne geçilmesi amaçlanıyor. Yapılan incelemede Cem Garipoğlu'nun Rusya'da bulunan annesi ve kardeşlerinin uluslararası vizelerinin bulunduğu, başka ülkeleri rahatça gidip gelebilecekleri belirlendi.

KARDEŞLER İZLENECEK

Cem Garipoğlu’na yardımcı olabilecekleri ihtimali üzerine Türk İnterpol Daire Başkanlığı anne T.M.G ve kardeşlerinin izlenmesine karar verdi. Asayiş Daire Başkanlığı'ndan Garipoğlu'nun annesi ve kardeşleri hakkında bilgi istendi. Gelen bilgiler ışığında Mavi Bülten çıkarılmasına karar verildi. Katil zanlısının diğer yakınları hakkında da Mavi Bülten çıkarılabilir.

Bakan’dan sabırlı olun çağrısı

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Münevver Karabulut'un firari şüphelisinin yakalanmasına çalışıldığını belirterek "Konu tahkikat aşamasında, biraz sabretmek lazım" dedi. Ergin, AK Parti Kilis İl Başkanlığı kongresine katılmak üzere geldiği ilde, zanlının yakalanması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

180 ülkede aranıyor

Cem Garipoğlu'nun Moskova'da olduğu haberlerinin çıkması üzerine 20 Mart'ta Rus İnterpolü'ne 'Çok Acil' ibareli mesaj gönderildi. 10 Nisan'da ise Garipoğlu'nun Belçika'da görüldüğü ihbarı geldi. Aynı mesaj Belçika'ya da gönderdi. 17 Nisan'da 'Uluslararası Düzeyde Difüzyon' kararı çıkarıldı. 30 Nisan'da katil zanlısı hakkında 'Kırmızı Bülten' çıkarıldı. Zanlı, İnterpol'e üye olan 180 ülkede aranıyor.

‘Elimize bir kaz düştü’

Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili savcılığa gönderilen ihbar mektubu ortalığı karıştırdı. Adını saklı tutan ihbarcı, Garipoğlu’nun 200 bin dolar karşılığında bir TIR ile Samsun'a buradan da deniz yoluyla Novorosisk ve ardından Moskova'ya ulaştırıldığını anlattı. Zanlının kaçmasını sağladığı iddia edilen K.A. isimli kadının, yeğeni Z.A'yı telefonla arayarak ‘Elimize bir kaz düştü’ dediği mektupta yer aldı.

Etiketler :