Taşdeler'in kalp ritimlerine ne oldu?

Taşdeler'in kalp ritimlerine ne oldu?

GATA’da yeni skandal. İnternet Andıcı davası sanığı Org. Hüseyin Nusret Taşdeler’in normal çıkan kalp ritminin değiştirildiği iddia edildi

Mahkemenin beklediği Taşdeler, 4 aydır hastanenin lüks odasında kalıyor. İnternet Andıcı davasının sanığı Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler’in normal çıkan kalp ritminin GATA’da değiştirildiği öne sürüldü. Yapılan tetkiklerde ciddi bir sorununun olmadığı belirlenen Taşdeler’in 4 aydır GATA’daki lüks odasında yattığı ortaya çıktı. Ağustos’taki YAŞ kararıyla Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı’na (EDOK) atanan Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler, 29 Haziran 2011’de göğüs ağrısı ve hipertansiyon şikayetiyle GATA Kardiyoloji Bölümü’ne gitti. Bugün'ün haberine göre; yapılan tetkiklerin ardından Nusret Taşdeler’in ciddi bir sorununun olmadığı anlaşıldı.

TABURCU EDİLDİ

Ancak muayeneyi yapan Dr. Mustafa Özkan, Taşdeler’in kalp atım gücünü bilinçli olarak düşük gösterdi. Hiçbir tedavi ya da anjiyo uygulanmadan GATA Profesörler Sağlık Kurulu’nun 1 Temmuz 2011 tarih ve 42 numaralı kararıyla bir ay istirahat verilen Taşdeler, kontrole çağrılmadan taburcu edildi.

KARARDAN SONRA YOĞUN BAKIMA

‘İnternet Andıcı’ davası kapsamında 29 Temmuz’da savcılık tarafından hakkında yakalama kararı çıkartılması istenen Taşdeler, 1-4 Ağustos’taki YAŞ toplantılarına Ege Ordu Komutanı olarak katıldı. İnternet Andıcı davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, YAŞ’ta EDOK Komutanlığı’na atanan Taşdeler için 8 Ağustos’ta yakalama kararı çıkarttı. Taşdeler karardan saatler sonra GATA’da yeniden tedavi altına alındı.Orgeneral Taşdeler’in göğüs ağrısı, baş dönmesi ve halsizlik şikâyetleri ile yoğun bakıma alındığı belirtildi.

Tüm tetkikler normal çıktı

Yoğun bakımdaki tetkiklerde Taşdeler’in EKG sonuçlarının, kalple ilgili kan tahlillerinin ve kalp atım gücünün normal olduğu belirlendi. Taşdeler, acil müdahale yapılmadan ve tedavi uygulanmadan 24 Ağustos’a kadar GATA da tutuldu. Bu süre içinde Taşdeler’in yoğun bakım ünitesinde değil GATA’nın 7’nci katındaki lüks odada kaldığı öne sürüldü.

Fıtık yok fizik tedavi var

İkinci stendin takılmasından 2 gün sonra taburcu olması beklenen Taşdeler, Korg. Akbaş sayesinde yaklaşık 20 gün daha kardiyoloji servisinde yattı. GATA’da geçirdiği süreyi daha da uzatmak isteyen Taşdeler, bu sefer de kolunun ağrıdığını söyleyerek boyun fıtığı tomografisi çektirdi. Fıtık rahatsızlığı olmadığı anlaşılan Taşdeler’in, kemiklerinde sivrilme olduğu gerekçesiyle GATA’daki fizik tedavisinin sürdüğü bildirildi. Nusret Taşdeler’in hastane içinde gayet sağlıklı ve neşeli olduğu aktarıldı.

Doktorlara komutan baskısı

24 Ağustos’ta yapılan anjiyo sonucu Taşdeler’in daha önce bypass ile takılan damarında iki noktada darlık olduğu görüldü. Bunun üzerine sadece bir noktaya stent takılırken diğeri bekletildi. Bekleme süresi tam 2 ay sürdü. Doktorlar ikinci stendi bir an önce takıp Taşdeler’i taburcu etmek istedi. Ancak Taşdeler, öksürüğü ve psikolojisinin bozuk olduğunu bahane ederek 20 Ekim’e kadar operasyonu erteletti. GATA Komutanı Korg. Orhan Akbaş’ın da kardiyologlara baskı yaparak Taşdeler’i taburcu ettirmediği öne sürüldü.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.