Gates: ABD Libya için iyi düşünmeli

Gates: ABD Libya için iyi düşünmeli

Amerika Birleşik Devletleri'nin savunma bakanı Robert Gates, Libya konusunda atılacak herhangi bir askeri adımın, olası sonuçları açısından çok iyi düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Gates, Amerika'nın askeri güç kullanmasının Orta Doğu'daki başka ülkeler ve Afganistan'daki operasyonlar üzerindeki etkilerinin göz önünde bulundurulmasının önemli olduğunu vurguladı.Gates, NATO ülkeleri arasında güç kullanımı konusunda fikir birliği bulunmadığına dikkat çekti ve yakın zamanda alınan Birleşmiş Milletler kararının güç kullanımı yetkisini vermediğini söyledi.

Savunma Bakanı Gates, helikopter taşıyan iki hücum gemisi ve yüzlerce deniz kuvvetleri mensubunun Akdeniz'de konumlandırılması talimatını verdi. Gemilerin yardım taşımakta kullanılabileceği belirtiliyor. BBC'nin Washington'daki muhabiri Andrew North, Amerika'nın Libya hava sahasının uçuşa kapatılması konusunda daha ihtiyatlı konuştuğuna dikkat çekiyor.

North, Rusya'nın böyle bir yaptırıma destek vermeyeceğini söylemesinin bu konuda etkili olduğunu söylüyor. North, son gelişmelerin Amerika'nın Libya konusunda ne kadar müdahil olmak istediğinin sınırlarına işaret ettiğini de ekliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :