Gazabımızdan da korkun...

Gazabımızdan da korkun...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Terör devleti İsrail'in yardım gemilerine saldırısıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısıyla ilgili, ''Türkiye Cumhuriyeti Devleti hükümetinin ortaya koyduğu iradeden, dik duruştan dolayı 'bizim dostluğumuz çok iyidir, ama gazabımızdan da korkun' diyen o tavırdan dolayı 24 saat geçmeden İsrail geri adım atmış ve bütün yapacaklarından vazgeçmiştir'' dedi.

AK Parti Van İl Başkanlığında partililere hitap eden Genel Başkan Yardımcısı Çelik, Gazze'ye insani yardım götüren, çoğunluğunu Türk vatandaşların oluşturduğu heyete yönelik İsrail'in terörist ve korsanca bir saldırı düzenlediğini belirterek, saldırıda sayı tam kesinleşmemekle birlikte dokuz Türk vatandaşının şehit edildiğini, ikisi Vanlı, 21 kişinin yaralandığını anımsattı.

Çelik, şunları kaydetti:

''Özellikle bazı çevrelerden 'Orada ne işleri vardı, neden hükümet gitmelerine müsaade etti, İsrail günler öncesinden bırakmayız, vururuz dediği halde niye hükümet, devlet onları gönderdi' diye itirazlar yükseliyor. Türkiye, Kuzey Kore değil, demokratik bir cumhuriyettir. Sivil toplum dediğimiz topluluk da devletten, hükümetten izin alarak, tavır geliştirmez. Türkiye'den insanlık dramının yaşandığı Gazze'ye yardım, oradaki bebelere mama, hastalara ilaç götürmek ve gerçekten yıllardır abluka altında tutulan, açık bir cezaevinde yaşatılan insanların bir parça da olsa gözyaşını dindirmek için böyle kutsi ve barışçıl bir amaçla insanlar yola çıkmışlar. İsrail uluslararası sularda bu saldırıyı gerçekleştirmiştir. Burada, üzerinde durulması gereken şey, sonrasında ne olduğudur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti hükümetinin ortaya koyduğu iradeden, dik duruştan dolayı, 'bizim dostluğumuz çok iyidir, ama gazabımızdan da korkun' diyen o tavırdan dolayı 24 saat geçmeden İsrail geri adım atmış ve bütün yapacaklarından vazgeçmiştir. İsrail tarihinde ilk defa milletler arası camiada, dünya arenasında yalnızlığa itilmiştir. Bu çok önemlidir. Türkiye'nin çok büyük diplomatik başarısıdır.''

-TÜRKİYE, YAHUDİLERE DE KAPILARINI AÇTI-

Çelik, 1492 yılında Katolik olan İspanyolların, Endülüs Emevi Devleti'ni yıktıktan sonra İspanya'ya hakim olduğunu ve Yahudileri ülkeden attığını bildirerek, ''Dünyada Yahudileri kabul eden tek bir ülke çıkmadı. Bizim o zamanki Osmanlı Padişahımız 2. Beyazıt, 'ben bu insanlara kapımı da gönlümü de açıyorum' dedi. Bakın Türkiye'deki Museviler o gün gelen Musevilerin torunlarıdır ve 1992'de Türkiye'ye gelişlerinin 500. yıl dönümü dolayısıyla 500. Yıl Vakfı'nı kurdular'' diye konuştu.

Türkiye'nin sadece dindaşlarına değil, tarihsel süreçte hem Yahudilere, hem de birçok ülkeye kapılarını açtığını, yardım ettiğini anlatan Çelik, şöyle devam etti:

''2. Dünya Savaşı'nın eşiğinde Hitler bütün Yahudilere soykırım uygularken, Yahudi bilim adamları gidecek yer bulamazken, Türkiye Cumhuriyeti'nin Milli Eğitim Bakanı Reşit Galip, 'bütün Musevi bilim adamlarını Türkiye'ye davet ediyoruz' dedi ve bunların önemli bir kısmı Türkiye'ye geldi.''

Muhalefet partilerinin hükümeti eleştirmek için 'niye bunlar giderken güvenlikleri sağlanmadı, neden Somalili korsanlar için gemi gönderdik' şeklinde açıklamalarda bulunduğuna dikkati çeken Çelik, ''Türkiye iki savaş gemisini sağına, soluna verseydi. O zaman bütün dünya bize 'siz İsrail'e savaş ilan ediyorsunuz' demez miydi? Biz haklı olduğumuz, o eylemciler haklı oldukları bir konuda, barışa değil de savaşa gidiyor gibi bir görüntü oluşmaz mıydı? Dolayısıyla bu söylenenleri biz elimizin tersiyle kenara itiyoruz'' dedi.

-ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ-

Anayasa Mahkemesi'nin, ''5982 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın bazı maddelerinde değişiklik yapılması hakkında kanunun iptali ve yürürlüğünün durdurulmasına'' ilişkin ilk incelemeyi bugün yaptığını anımsatan Çelik, şöyle konuştu:

''Bugün ilk görüşmesi yapıldı. 8 Haziranda ikinci kez ele alınacak. Biz diyoruz ki CHP Anayasa Mahkemesine gider, biz de milletin vicdan mahkemesine gidiyoruz. Milletin vicdan mahkemesi hiçbir zaman yanılmamıştır. Milletin vicdan mahkemesinin terazisi her zaman adam akıllı tartmıştır, olması gerektiği şekilde tartmıştır. Milletin vicdan mahkemesi bundan dolayıdır ki 60 senedir CHP'yi iktidara getirmemiştir. Allah'ın izniyle bundan sonra da getirmeyecektir.''
CHP ve MHP'nin tek başına iktidara gelemeyeceğinin farkında olduğunu bildiren Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Acaba diyorlar şöyle bir gayret göstersek, şövenist politikaları MHP'yi geçen CHP, etnik, ırkçı temelde, Türkçülük üzerinden siyaset yapan MHP ile koalisyon yapabilir miyiz? Aç tavuk rüyasında kendisini darı ambarında görür. Birisi Kürtçülük üzerinden siyaset yapıyor, bölücülük yapıyor. Birisi Türkçülük üzerinden siyaset yapıyor, o da bölücülük yapıyor. AK Parti de 73 milyon insanın kardeşliğini savunuyor.''


Etiketler :