Gazeteci, müzisyen Tolga Akyıldız'ın cenaze namazı kılındı.

Gazeteci, müzisyen Tolga Akyıldız'ın cenaze namazı kılındı.

İSTANBUL (AA) - Hey ve Blue Jean Dergisi ile Hürriyet, Milliyet ve Akşam gazeteleri gibi birçok yayın kuruluşunda yazarlık, editörlük yapan gazeteci, yazar,...

İSTANBUL (AA) - Hey ve Blue Jean Dergisi ile Hürriyet, Milliyet ve Akşam gazeteleri gibi birçok yayın kuruluşunda yazarlık, editörlük yapan gazeteci, yazar, müzisyen Tolga Akyıldız son yolculuğuna uğurlandı.

Beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden Akyıldız, Zincirlikuyu Camisi'nde öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Cenaze törenine Tolga Akyıldız'ın ailesi, meslektaşları ve dostları katıldı.

Törende AA muhabirine açıklamada bulunan müzisyen Teoman, kariyerinin başından beri Akyıldız ile arkadaşlıkları olduğunu belirterek, "Son zamanlarda, gençlerin prodüksiyonlarında çalışmaya başlamıştı. Çok sağlıklıydı, hevesliydi. Gülerek onları anlattı. Tolga'nın kaybına çok üzgünüz." dedi.

Teoman, Tolga Akyıldız'ın başarılı işlerine işaret ederek, "Onun ilişkide olduğu, olabileceği o kadar güzel bir alan vardı ki. Aynı zamanda sadece geçmişiyle değil gelecekte yapacaklarını da kaybetmiş oluyoruz bu durumda. Çok üzgünüm. Onu kaybettiğim için de çok üzgünüm, yapabileceklerini yapamadığı ve yapamayacağı için de çok üzgünüm. Birçok kişiye çok faydası olabilecek bir isimdi. Çok büyük bir kayıp.

Onun kadar tecrübelisi yok. Çok zeki ve işin her alanına hakim birisiydi. Yeri doldurulamayacaktır tabii. Herkesin çok sevdiği, çok nezih, çok eğlenceli birisiydi. Biz müzikseverler, müzisyenler hem onu kaybettiğimiz için hem de yapamadıkları için çok üzgünüz." ifadelerini kullandı.

- "Müzik dünyamızın görünmez kahramanlarından birisiydi"

Yüksek Sadakat grubundan müzisyen Kutlu Özmakinacı da Tolga Akyıldız'ın çok eski bir arkadaşı olduğunu ifade ederek, "Kardeşimi kaybettim diyebilirim. 30 yıldan fazla senedir tanışıyoruz, 18 yaşından beri tanıyorum. Müzik dünyamızın görünmez kahramanlarından birisiydi. Herkesi bir araya toplar, onlarla birlikte bir şeyler üretmek isterdi. Son zamanlarda yeni bir grubum vardı, onun danışmanlığını yürütüyordu. Maalesef göremedi işin bitişini, ona çok üzülüyorum. Tüm sevenlerine baş sağlığı diliyorum." diye konuştu.

Hürriyet gazetesi yazarı İhsan Yılmaz ise Akyıldız'ın çok üretken biri olduğunu aktararak, "Çok erken bir kayıp oldu. Alanında daha çok iş yapacak bir isimdi. Farklı alanda iyi bir eğitimi vardı ama gazetecilik yaptı. Sanırım gazetecilik ve müzik sevgisi babasından ona bulaşmıştı. Çok sevilen, bizim de sevdiğimiz bir arkadaşımızdı." dedi.

- Tolga Akyıldız

İstanbul'da 1973'te doğan Tolga Akyıldız, gazeteciliğe 1987'de Hey Dergisi'nde başladı ve birçok dergi ve gazetede çalıştı. 2010 yılında Milliyet Gazetesi Cadde Eki'nde kaleme almaya başladığı Sokak Çocuğu adlı köşesini 4 yıl sürdüren yazar, 46 ve Esquire dergileri için köşe hazırladı. 2000 yılından beri Hürriyet gazetesindeki Pop Virüs köşesinde müzik yazıları yazıp, röportajlar yapıyordu.

Kurucusu olduğu müzikmentor bünyesinde ve Zorlu PSM'de Açık Sahne etkinliğini yürüten Akyıldız, İST Dergisi Yayın Danışmanı ve Karakarga Yayınları dizi editörüydü.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.