Gazeteci Yazar Adnan Onay’dan çarpıcı yangın değerlendirmesi.

Gazeteci Yazar Adnan Onay’dan çarpıcı yangın değerlendirmesi.

Gazeteci Yazar Adnan Onay'dan gündem ve yangınlar hakkında şok edici değerlendirmeler.

THK UÇAKLARI , YALAN MAKİNELERİ, DEMAGOGLAR, EMİR ERLERİ!

Birbirinden farklı illerde çıkan 130 civarındaki yangının kontrol altına alınmasını, yangının şehirlere, büyük yerleşim yerlerine sıçramasını engelleyen ve bu büyük felaketi can kayıpları vermeden önleyen iktidarı takdir etmek, halkla birlikteliğin mücadelesini alkışlamak yerine sabah akşam “THK’nın ambarlarda çürütülen uçakları’ hikayelerini anlatarak iktidara çamur atanlar sanırsınız ki bu ülkenin vatandaşı değiller!

Bu laf cambazlarının hiçbiri THK’ya neden kayyum atandığını araştırmaya ihtiyaç duymaz. Zira bu gibilerin tek derdi iktidardır.

Bu gibiler milliyetçi, solcu vs gibi maskeler kullansa da aslında bilerek veya bilmeyerek ABD tezgahına hizmet ediyor, Can Ataklı gibilerin kafasıyla yangınların ülkeyi sarmasıyla Erdoğan’ın indirileceğine inanıyorlar!
O nedenledir ki ormanlarımızı PKK’nın yaktığı iddialarına mesafeli duruyor, sosyal medyada bunları sahiplenen militanların açıklamalarına şu veya bu şekilde itiraz ediyorlar. Bunlardan suç üstü yapılanlara dahi göz kapıyor, bunların yaptıkları açıklamaları örtmeye, karartmaya çalışıyorlar.

Birçok Belediye Başkanlığını onların desteğiyle kazandıkları, sonrasında da onlara diyet ödendiği için orman kundakçılarının PKK’lı olduğunun ortaya çıkması halinde üzerlerine sıçrayacak çamurları bu yolla engellemeye kalkıyorlar.

230913746-10159256705734590-6706542981537529190-n.jpg

Bunların sabah akşam konuştukları, söyledikleri, yazdıkları tek şey ambarlarda çürütülen THK uçakları!

İşin gerçeğine gelince; THK yıllardır halktan her tür yardım alan, kurban derilerine bile zorla sahip olan, elde ettiği varlığı soyup, soğana çeviren yöneticileri nedeniyle borç batağına saplanmış 2011 yılında vakıf haline dönüştürülmüş bir dernek, Devlet Kurumu değil!

Atatürk tarafından büyük ideallerle kurulan ve önemli hizmetler veren THK’nın son dönemlerdeki birçok yöneticisi hakkında yolsuzluk davaları açılmış, bazıları bu nedenle tutuklanmıştır. Bu kişilerin iç ettikleri para(o günün rakamlarına göre) 440 milyon civarındadır. Bu yöneticiler ayrıca Derneğin mal varlıklarını dahi haraç mezat elden çıkarmış, kirli ilişkiler içerisinde oldukları kişilere satmışlar.
Kısaca THK adeta yağmalamışlar, elde ettikleri paralarla envanterlerindeki uçaklara bakım, onarım yapmayıp onların çürümelerine yol açmışlar.
İki yıl önce İzmir ve Muğla’da meydana gelen yangında sadece iki THK uçağı kullanılabilmiş.

Yolsuzluklar sonucunda kayyum atanan THK’da çeşitli davalar sürdüğü için sağlıklı bir yapılanmaya gidilebilmesi, geride kalan borçların kapatılıp işlerin yoluna konulması mümkün olmadı. Uzun bir süre daha da düğümün çözülmesi mümkün görülmüyor.

İşte birilerinin sabah akşam iktidara vurmak için kullandığı THK’nın durumu bu.

İktidar düşmanlarının birçoğu ülkenin yangınla mücadelede başarısız kaldığı propagandasıyla BM’yi de ülkeye yardıma çağırıyorlar! Binlerce bot hesap “Help Turkey” yazarak yardım talep ediyor.

Erdoğan ve iktidarını devirmek için sosyal medyada fırsat kollayan fitne odaklarının aynı zaman dilimi içinde ülkemize gelen Afganlılar üzerinden iktidara yüklenmeleri de aynı kirli hedefe yönelik. Üstelik bunların arasında milliyetçilik maskesini kullanan çok sayıda kişi var. Bunlar dün, “iktidar Afganistan’da Taliban’ın saldırısı altında olan Türklere sahip çıkmıyor” diyerek iktidarı suçluyordu. Şimdi ise Raşit Dostum’un kontrolündeki Bölgelerden olup Taliban zulmünden kaçıp ülkemize sığınanları çeşitli şekilde karalıyorlar.

İktidar kavgasını bu derece çirkinleştirenlerin bulunduğu bir ülkede birlik ve beraberliğin sağlanması mümkün mü?

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.