Gazeteci-yazar Ahmet Kabaklı anıldı.

Gazeteci-yazar Ahmet Kabaklı anıldı.

Gazeteci-yazar Ahmet Kabaklı, ölümünün 9. yılında Türk Edebiyat Vakfının (TEDEV) düzenlediği etkinlikle anıldı.

 

TEDEV, geleneksel olarak Kubbealtı Vakfında düzenlediği ''Çarşamba Sohbetleri'' etkinliğinin bu haftaki konusunugazeteci-yazar Ahmet Kabaklı'ya ayırdı.

TEDEV Başkanı Servet Kabaklı, 50 yıllık yazı hayatı boyunca 10 binlerce makale ve yazısı bulunan Ahmet Kabaklı'nın, Türk milletinin kültür ve fikri hayatına bıraktığı en büyük mirasının ''Türk Edebiyatı'' ve ''Temellerin Buluşması'' adlı eserleri olduğunu söyledi.

Ahmet Kabaklı'nın, hiç kimsenin söylemeye cesaret edemeyeceği dönemlerde bu millet için söylenecek her şeyi söylediğini ifade eden Servet Kabaklı, ''Kendisi, ömrü boyunca dostluk yaptığı veya dost gördüğü herkese vefa gösterdi. Yazdığını yaşadı, yaşadığını yazdı'' diye konuştu.

Ahmet Kabaklı'nın hiçbir zaman etnik ırkçılık yapmadığını belirten Servet Kabaklı, Atatürk ve laikliğin istismar edilmesine her zaman karşı durduğunu ifade etti.

Beykent Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Ülgen de çok mütevazı bir insan olan Kabaklı'nın, Türk fikir, ilim ve edebiyatına büyük katkılar yaptığını söyledi.

Kabaklı'nın pek çok konuda binlerce yazısı bulunduğunu anlatan Ülgen, yazılarında yakın döneme ışık tutuğunu ifade etti.

Ülgen, Kabaklı'nın, kalemini menfaati için kullanmayan, çizgisinden şaşmayan, sınırların ötesinde tanınan bir fikir, ilim ve edebiyat insanı olduğunu vurguladı.

Sohbetin sonunda dinleyicilere helva ve pilav ikram edildi.

Etiketler :