'Ahmet Altan AK Parti'nin ideoloğu olmak istiyordu'

'Ahmet Altan AK Parti'nin ideoloğu olmak istiyordu'

Gazeteci-Yazar Hakan Albayrak Veyis Ateş'in sunduğu medya programı Son Baskı'nın konuğu oldu. Taraf Gazetesine ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu.

TARAF'IN EN KÖTÜ MANŞETİ DÜNKÜ MANŞETİYDİ!

V.Ateş: Hakan Albayrak çok teşekkür ederim Suriye'ye ilişkin kanaatlerinizi paylaştınız.

H.Albayrak: Bir şey söyleyebilir miyim? Taraf'ın dünkü en kötü manşeti bence "Suriye-Türkiye uçmayın" dedi.

V.Ateş: Böyle bir itiraz bekliyordum...

SIRF HÜKÜMETE, TÜRKİYE'YE BİR LAF SOKUŞTURMUŞ OLALIM DİYE!

H.Albayrak: Niye biliyor musunuz? Demin söylediğim şey aslında oydu. Ak Parti'ye gıcık olmanın bir takım getirdiği refleksler var. Şimdi bu manşet midir normalde? Türkiye zaten Suriye hava sahasını kapatmadan demiş ki: Benim uçaklarım artık Suriye'ye girmeyecek. Herkes bugün bunu öne çıkararak görmüş bu haberi. Sırf hükümete, Türkiye'ye bir laf sokuşturmuş olalım diye.
V.Ateş: Ben şöyle tahmin ediyorum. Muhtemelen Hakan Albayrak da Taraf Gazetesini alır, okur, beğenirdi. Hala alıp, okuyup, beğeniyor mu bilmiyorum.

O DÖNEMDE VERDİKLERİ MÜCADELE ŞAHANE BİR MÜCADELEYDİ

H.Albayrak: Alır, okur, beğenirdi ve Duvardaki Çatlak diye Taraf Gazetesi'ni öven ben bir yazı yazdım. Ahmet Altan'a da bir yazı yazdım. O dönemde verdikleri mücadele şahane bir mücadeleydi. Taktire şayandı. Fakat bugün Taraf tam da demin söylediğim noktaya geldi.

AK PARTİ'YE ÇAKALIM DA NASIL OLURSA OLSUN!

V.Ateş: O ne?

H.Albayrak: Ya Ak Parti'ye çakalım da nasıl olursa olsun diye kendi yazarları söyleyerek yavaş yavaş birbirinden ayrılıyorlar zaten.

V.Ateş: Peki, sizce bunu neden yapıyorlar?

AHMET ALTAN AK PARTİ'NİN İDEOLOĞU OLMAK İSTİYORDU

H.Albayrak: Nefs, nefs... Bazen bunun çok rasyonel bir izahı olmak zorunda değil. Birine gıcık gidersiniz olur. Şah İsmail gıcık gitmiş Osmanlı'ya İran'ı şiileştirmiş. Ya niye yapmış bunu? Öyle yapmış, öyle olması gerektiğini düşünmüş. Osmanlı Şii olsaydı İran muhtemelen Şii iken suniye dönüşecekti. Bu böyledir. Bir alan vardır. Onu dolduramıyorsanız, başka bir alan vardır onu doldurursunuz. Ahmet Altan büyük bir ihtimalle Ak Parti'nin yeni Türkiye'nin ideoloğu olmak istiyordu. El üstünde tutulmak istiyordu. Çok el üstünde tutulmayınca acaba gıcık mı oldu? Acaba vurursam, tırmalarsam daha mı çok rağbet görürüm diye mi düşündü? Bilemiyorum. Bunlar hepsi spekülasyon.

BİZ ÜZÜLÜRÜZ ALLAH DERİZ. SEVİNİRİZ ALLAH DERİZ!

Ben makul bir izah bulamıyorum. Benim abim mesela her gün iki tane Taraf Gazetesi alırdı artık almıyor. Mavi Marmara'ya saldırdılar. Ben şunu söylüyorum Taraf Gazetesi bu badireleri, darbeleri atlattıktan sonra muhtemelen bizim mukaddesatımıza saldırmaya başlayacak. Böyle bir intiba edinmiştim. Hatta o gün abimde niye dokunma yapıyorsun falan demişti. Bilmiyorum öyle bir intiba var demiştim. Mesela geçen gün Başbakan'ın kongre konuşması ile ilgili Taraf'ın haberine bakıyorsunuz, bol bol İslam'dan bahsediyor. Şunu yaptı bunu yaptı. Yani bundan bir rahatsızlık izhar edercesine. Ya İsveç'te yapılmıyor ki bu kongre. Ya İsveç'te yapılsa, çıksa o laf bilmem kim selamdan kelamdan bahsetse, İslam'dan bahsetse, Peygamber'den bir hadis okusa, "Allah Allah enteresan bir şey" dersin. Ama Türkiye'de iktidar partisi, onun lideri kongrede Allah dediği için eleştirilir mi? Çok Allah dedi. Biz hep Allah deriz. Üzülürüz Allah deriz. Seviniriz Allah deriz. Böyle bir milletiz. (Gazeteciler.com)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.