Gazeteciler'den kritik notlar

Gazeteciler'den kritik notlar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde görüşen, gazeteciler, yazarlar ve STK temsilcileri görüşme sonrasında toplantıdan notlar paylaştı.

17 Aralık operasyonu sonrası meydanlarda ve herkatıldığı toplantıda operasyonun perde arkasını deşifre eden Başbakan Erdoğan, son iki gündür üst üste kritik ve sürpriz toplantılar gerçekleştirirken bugünde aralarında gazeteciler, yazarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yer aldığı 44 kişi ile Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde bir araya geldi.

Toplantıda gazeteciler, yazarlar ve STK temsilcileri Başbakan Erdoğan'a ağırlıklı olarak '17 Aralık Operasyonu' üzerinden sorular soruldu, Erdoğan ise tüm soruların birini dahi es geçmemeye özen göstererek cevap verdi. 

Toplantıya katılan gazetecilerin ağzından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bazıkonularla alakalı yorumları şöyle;

 

 

 

 

 

MEHMET BARLAS

Halk Bankası konusunda ''BDDK'ya talimat verdik, incelettik, Halk Bankası tertemiz çıktı'' dedi.Anladığım kadarıyla İade-i muhakeme yolları araştırılıyor. Adalet Bakanı'na talimatverilmiş. Yanlışlık varsa nasıl düzeltilir diye..

 

FİKRET BİLA

Yeniden yargılama haktır dedi. Meclis'te düzenleme yapılabilir dedi. Kesinleşmiş davalar için bazı düzenlemeler yapılabileceğini söyledi. HSYK'nın yapısı yeniden düzenlenebilir. Buna da açık gözüküyor.
Sürekli 'Şantaj altında çalışamayız' dedi. Operasyonun durdurulması gibi beklentiler içinde olduğunu anladım. Islak imzalı mektup gelmiş. Gülen ya da üst düzey cemaat mektubundan gelmiş anlaşılan.

GÖREVDEN ALMALAR

Bu tür değişikliklerin 
paralel devlete mensup olduğunu düşündükleri bürokratlarla ilgiliolacağını söyleyebiliriz. Görevden alınma ya da görev yerlerinin değiştirilmesi gibi.

GENELKURMAY'IN SUÇ DUYURUSU

Yeniden yargılamaya olumlu baktığını ifade etti. Hukuki yol varsa yeniden yargılamadan yana olduğunu söyleyebiliriz

ELİ CEBİNDE SAVCI

Paralel devlet içinde olduğunu düşündüğü savcıların böyle bir tutum sergilediğini söylüyor. Alaycı üslup kullandıklarını ifade etti.

GÖZALTI LİSTESİ

Gözaltı listesinde isimleri geçen işadamlarının uluslararası alanda büyük yatırımlar yapan kişiler olduğunu, onların itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını söyledi.

BDP'LİLERİN TAHLİYESİ

Yargı kararının sözkonusu olduğunu belirtti. Net bir ifade kullanmadı ama parlamenterlerin bırakılmasının hükümetleri döneminde yapılan AYM'ye bireysel başvuru kapsamında olduğunu anımsattı.

AKİF BEKİ

İfadeleri güçlüydü. Kendisini güçlü sözlerle ifade etti.Hükümete yapılan yargı darbesi olarak nitelendirdi. 4 saat boyunca bu konu etrafında konuşuldu. 17 Aralık komplosu dediği hadiselerin yansımaları konuşuldu. Yazılı olarak iletilen bir teklifin olduğunu söyledi. Dershaneler konusunda talepler olduğunu ama bu konularda pazarlığa açık olmadığını söyledi.

CAN PAKER

Başbakan çok kararlı. Bunu Türkiye'nin geleceğiyle ilgili bir darbe olarak lanse ediyor. Açılım sürecine etki etmeyeceğini söyledi Beşir Atalay. Başbakan da 'Kürt meselesi demek yanlıştır. Kürt vatandaşımın sorunu olabilir. Avrupa'daki bildiğim devletler bunu körüklüyor'' dedi. AB ile ilişkilerde gevşeme olmayacağını söyledi. Cemaatle ilgili olarak kimseyle pazarlığa girmeyiz dedi.

DOĞU ERGİL

Başbakan, Kendisinin şahıs olarak, hükümet olarak sapasağlam durduğunu, uluslararası düzeyde Türkiye'nin fazla fire vermediğini söyledi.Başbakan yolsuzluğun bir araç olarak kullanıldığına ve hükümetinin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığına inanıyor.

ALİ BULAÇ:

Camiaya karşı operasyon düzenlenecekse bunun binlerce insanı mağdur edebileceği söylendi. Başbakan da ''Bu konuda dikkatliyiz. Öyle bir şeye mahal vermeyiz. Ama devletin içinde yapılanma varsa onları tasfiye etme konusunda kararlı olduğunu söyledi.İadei muhakeme olabileceğini söyledi. Bu konuda Adalet Bakanlığı'nın çalışması olduğunu belirtti

NİHAL BENGİSU KARACA

Siyaset dışı güçlerin, milli iradeyi etkisiz hale getimesine karşıydık. Bugün de aynı durumla karşı karşıyayız. Bununla mücadele edeceğiz. Ak Parti'yi kapatmak için bugün de belli düşünceye sahip  kişiler birbiri ile tutarlı olmayan bilgilerle siyaseti etkisiz hale getirmeye çalışıyorlar. Biz bununla mücadele ediyoruz. El Kaide ile Türkiye'yi aynı cümlede geçirmek ihanettir. Biz radikal gruplara yardım etmiyoruz. Şantajlarla demokrasi olmaz. Yeniden yargılamalar mümkün olabilir.

İŞTE TOPLANTIYA KATILAN İSİMLER

Toplantıya şu isimler katıldı:

Yasin Aktay (AKP MKYK Üyesi )
Nuh Albayrak (Türkiye gazetesi Yayın Yönetmeni)
Hakan Albayrak (Star Gazetesi yazarı)
Mehmet Barlas (Sabah Gazetesi yazarı)
Ali Bayramoğlu (Yeni Şafak gazetesi yazarı)
Akif  Beki (Hürriyet Gazetesi yazarı)
Fikret Bila (Milliyet gazetesi yazarı)
Vedat Bilgin
Ali Bulaç (Zaman gazetesi yazarı)
Elif  Çakır (Star Gazetesi yazarı)
Osman  Can (Star gazetesi yazarı)
Yusuf Ziya Cömert (Star gazetesi yazarı)
Ersoy Dede (Yeni Akit Gazetesi yazarı)
Ergün Diler (Takvim Gazetesi yazarı)
Abdurrahman Dilipak (Yeni Akit gazetesi yazarı)
Sibel Eraslan (Star Gazetesi yazarı)
Doğu Ergil (Bugün Gazetesi yazarı)
Markar Eseyan (Yeni Şafak Gazetesi yazarı)
Gülay Göktürk (Bugün gazetesi yazarı)
Turgay Güler (Akşam gazetesi yazarı)
İsmail Kapan (Türkiye Gazetesi yazarı)
Hilal Kaplan (Yeni Şafak gazetesi yazarı)
Mustafa Karaalioğlu (Star Gazetesi yazarı)
Nihal Bengisu Karaca (Habertürk Gazetesi yazarı)
İbrahim Karagül (Yeni Şafak Gazetesi yazarı)
Hasan Karakaya (Yeni Akit Gazetesi yazarı)
Ahmet Kekeç (Star gazetesi yazarı)
Fuat Keyman
Fehmi Koru (Star Gazetesi yazarı)
Etyen Mahçupyan (Zaman gazetesi yazarı)
Orhan Miroğlu (Star Gazetesi yazarı)
Mehmet Ocaktan (Akşam Gazetesi yazarı)
Ayhan Ogan (Doğu Anadolu Bölgesi Akil İnsanlar Heyetin'deydi)
Yıldıray Oğur (Türkiye Gazetesi yazarı)
Mahmut Övür (Sabah gazetesi yazarı)
Cengiz Özdemir (Skyturk 360)
Avni Özgürel (Radikal gazetesi yazarı)
Taha Özhan (SETA Vakfı Başkanı)
Fadime Özkan (Star Gazetesi yazarı)
Can Paker
Erdal Şafak (Sabah Gazetesi yazarı)
Abdulkadir Selvi (Yeni Şafak Gazetesi yazarı)
Ahmet Taşgetiren (Star Gazetesi yazarı)
Kurtuluş Tayiz (Akşam Gazetesi yazarı)
Salih Tuna (Yeni Şafak gazetesi yazarı)
Hüseyin Yayman (Vatan Gazetesi yazarı)
Sevilay Yükselir (Sabah Gazetesi yazarı)

KATILAN BAKANLAR

Toplantıya, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay ve Ali Babacan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.