Gazetecilerin durumu endişe verici

Gazetecilerin durumu endişe verici

Gazze’ye yardım götüren gemiye yapılan hain saldırı sonrası tutuklanan bazı gazetecilerin isimlerinin medya’ya yansıması TYB'yi ayağa kaldırdı.

Gazze’ye yardım götüren gemiye yapılan hain saldırı sonrası tutuklanan bazı gazetecilerin isimlerinin medya’ya yansıması Türkiye Yazarlar Birliği’ni ayağa kaldırdı. Dışişleri yetkilileri ile görüşmelerini sürdüren TYB yetkilileri yazılı açıklama yaparak,“Yazar ve gazetecilerin tutuklanması endişe verici” dediler.

 

“Yazar ve gazeteci Mustafa Özcan, Ebubekir Kurban, Hakan Albayrak, Recep Vidin, Ahmet Varol, Bahadır İslam ve Ahmet Faruk Ünsal’ın tutuklandığı bilgisine ulaşıldı” denilen açıklamada, “İnsani yardım maksadıyla Gazze’ye giden gemilere saldıran ve bazı sivilleri katleden israil’in çok sayıda yardım gönüllüsünü ve bu arada yazar ve gazetecileri tutuklaması kabul edilemez insanlık, dışı bir uygulama olarak tarihe geçecektir” ifadelerine yer verildi.

 

TYB tarafından yapılan açıklama da ayrıca şu ifadelere yer verildi: “Yazar ve gazeteci arkadaşlarımızın hayatından endişe duyuyoruz. Kural tanımayan, kolaylıkla teröre başvuran bir devlet böyle bir uygulamayı normal bulabilir. Fakat, insanlık camiası için endişe verici olan tutukluluk uygulamasının sona erdirilmesi için bütün yazar kuruluşlarının, gazetecilik teşkilatlarının harekete geçmesi, bütün uluslararası kurumların üzerine düşeni yapması şarttır.”

 

Tutukulu oldukları bilgisine ulaşılan Türkiye Yazarlar Birliği üyesi tutuklu yazar ve gazeteciler:

Mustafa Özcan

Ebubekir Kurban

Hakan Albayrak

Recep Vidin

Ahmet Varol

Bahadır İslam

Ahmet Faruk Ünsal

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :