Gazi’de Telafi Şoku

Gazi’de Telafi Şoku

Yürütme Kurulu kararı doğrultusunda telafi sınavının kaldırılması, mezun olmayı bekleyen öğrencilerde soğuk duş etkisi yaptı.

 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı yıllık ya da yarıyıllık sınav takvimi uygulayan tüm Yükseköğretim kurumlarında okuyan öğrencilere bütünleme sınav hakkı tanıdı. YÖK’ün tüm üniversitelere bütünleme sınavı getiren bu kararı kapsamında Gazi Üniversitesi de birtakım düzenlemeler yaptı.

 Bu düzenlemeler yapılırken Gazi Üniversitesi Yürütme Kurulu kararı ile telafi sınavının kaldırılması, mezuniyet için birkaç dersi kalan öğrencilerin mağdur olmasına neden oldu.

 Mezuniyet kredisinin % 75’ini tamamlayan öğrenciler kaldıkları her dersin telafi sınavına girebiliyordu. Telafi sınavının kaldırılmasıyla birlikte sadece ilgili yıl içinde alıp kalınan derslerin bütünleme sınavına girilebilecek. Yaz okulunda da kısıtlı sayıda ders açılması nedeniyle öğrenciler mezun olabilmek için bir sene daha beklemek zorunda.

Bütünleme telafiden farklı!

 Bütünleme sınavı telafi sınavının boşluğunu doldurmanın çok uzağında. Bütünleme sınavında vize notu da dikkate alınıyor ve final sınavında geçerli olan başarılı kuralları dikkate alınıyor. Ancak telafi sınavı başlı başına bir sınav ve vize notu dikkate alınmıyor. Bütünleme sınavı geldi diyerek telafi sınavının kaldırılması hukuk güvenliği ve geçmişe yürüme yasağını zedeleyen bir tutum.

 Bir yıl kaybetmek istemeyen öğrenciler, kazanılmış haklara saygı ilkesi çerçevesinde telafi sınavı uygulamasının geri getirilmesini istiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.