Gazi Maliye’ye Geçit Yok!

Gazi Maliye’ye Geçit Yok!

Yaz okulunda sadece 4 ders açılması maliye bölümü öğrencilerini düş kırıklığına uğrattı.

 9500’ü aşkın öğrencinin eğitim öğretim gördüğü Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (Gazi İİBF), Türkiye’nin en büyük iktisadi ve idari bilimler fakültesi olma özelliğine sahip. Ankara’daki 8 üniversiteden daha büyük olan Gazi İİBF aynı zamanda Ankara’daki her 20 üniversite öğrencisinden birini bünyesinde barındırıyor.

 7 bölümün bulunduğu Gazi İİBF’nin en zor bölümleri olarak iktisat ve maliye gösteriliyor. Derslerin kapsamının geniş olması nedeniyle iktisat ve maliye bölümlerinde okuyan öğrencilerin akademik yılları yoğun bir tempoda geçiyor.

 Öğrencilerin güz ve bahar dönemlerinde başarısız oldukları ve alamadıkları dersleri geçebilmeleri için yaz okulu önemli bir fırsat. Alttan dersi olmayan öğrenciler de bir üst sınıftan ders alıp yaz okulunu fırsata çevirebiliyor.

 Ancak bu sene Gazi İİBF yaz okulunda Maliye bölümünde sadece 4 dersin açılması maliye bölümü öğrencilerini düş kırıklığına uğrattı. 28 Haziran 2012 itibariyle Gazi İİBF yaz okulunda açılan ders sayılarının bölümlere göre dağılımı şu şekilde gerçekleşti:

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri: 17

Uluslararası İlişkiler: 30

Kamu Yönetimi: 18

Ekonometri: 20

İşletme: 20

İktisat: 13

Maliye: 4

 Maliye bölümünde açılan derslerin 3 tanesi 1. Sınıf, 1 tanesi de 2. Sınıf dersi. Gazi İİBF’de 3. veya 4. sınıfa geçmiş maliye bölümü öğrencilerinin büyük bir çoğunluğu bu derslerden geçtikleri için yaz okulunda alacak ders bulamıyor.

 Diğer 6 bölümde birçok ders açılırken, maliye bölümünde neden bu kadar az sayıda dersin açıldığı büyük bir merak konusu...

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.