Saldırıda hedef neden Gaziantep ?

Saldırıda hedef neden Gaziantep ?

9 sivilin hayatını kaybettiği saldırı sonrası yaşanan ilginç olaylar patlamanın neden Gaziantep sorusuna adeta cevap niteliğinde

4'ü çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırı Gaziantep'te şehrin en işlek caddelerinden birinde gerçekleşti.

Havanın da sıcak olduğu düşünülürse akşam saatlerinde gerçekleşen saldırı tam da insanların dışarı çıktığı bir zaman diliminde gerçekleşti.

Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün önünde patlatılan tahrip gücü yüksek bomba sonrasında olay yeri adeta savaş alanına dönerken daha ambulanslar gelmeden nereden çıktığı belli olmayan grupların halkı galeyana getirmeye çalışması ise hayret ve tedirginlikle karşılandı.

HALKI GALEYANA GETİRMEK İSTEDİLER

Patlama alanında meydana gelen yangının sıcaklığı sönmeden yüzlerce insan kontrolsüz bir şekilde sloganlar atmaya başladı. Sık sık PKK aleyhine yükselen sesler hükümet yetkililerini de kapsayan geniş bir yelpazede saatlerce devam etti.

İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ PATLMA OLDU ŞAİYASINI YAYDILAR

Boş durmayan karanlık güçler, sosyal medyada şehirde ikinci ve üçüncü patlamaların ve yangınların olduğu haberlerini yaymaya çalıştı.

Yine nereden geldiği ve nasıl toplandığı anlaşılamayan ama kesinlikle organize bir şekilde hareket eden diğer bir kalabalık grup, insanların yoğun dolaştığı caddelerde sloganlar atarak dolaşmaya başladı. Bir anda cereyan eden tüm bu hareketliliğe şehirdeki BDP binalarına yapılan saldırılar da eklenince provokatörlerin ne kadar sistemli çalıştıkları görüldü.

TERÖR ÖRGÜTÜ PLANINI İŞLETİYOR

Uludere, düşürülen uçağımız, Pınarbaşı saldırısı, Milletvekili Hüseyin Aygün'ün misafir edilmesi, BDP'nin Şemdinli buluşmasının akabinde Gaziantep'te yaşanan ve kanlı biten bu eylemin düşündüreceği çok şey var.

Kesin bir bilgi olmamakla birlikte kaçak geçişlerin çok rahat bir şekilde yapıldığı kontrolsüz Suriye sınırımızdan bomba yüklü bir aracın Pınarbaşı'nda olduğu gibi Gaziantep'e geldiği de iddia ediliyor.

Gaziantep, Kürt nüfusun yoğun olarak yaşadığı Türk-Kürt kardeşliğini temsil eden şehirlerden birisi. Patlamayla bu kardeşliğe de bir darbe vurulmak istendiği belirtiliyor...

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.