Altın 2,325.62
%0.82
BIST 9,117.17
%0,41
Dolar 32.37
%0.14
Euro 35.04
%0.00
İstanbul
21°
"Suriye'nin örgüte desteği yeni değildir!"

"Suriye'nin örgüte desteği yeni değildir!"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bugünkü MGK toplantısı öncesi...

 

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bugünkü MGK toplantısı öncesinde gündemi ve gelişmeleri HABERTÜRK’e değerlendirdi. Terör örgütünün dikkatleri üzerine çekmek istediğini belirten Bozdağ, “Militanlarını ellerinde tutmakta zorlanıyorlar. Son dönemde verdikleri ağır kayıpların etkisiyle eylemyapıyorlar. Şemdinli’de gördük. Eylemlerinde başarılı olamadılar.

"SURİYE'NİN ÖRGÜTE DESTEĞİ YENİ DEĞİLDİR"
Son Gaziantep saldırısı uluslararası arenada Türkiye’nin elini çok güçlendirdi” dedi. Hükümetin kararlı bir şekilde terörlemücadeleyi sürdürdüğünü vurgulayan Bozdağ, “Terör örgütü er veya geç yok olacaktır. Bütün terör örgütleri gibi yok olmayamahkûmdur. Terör örgütü Şemdinli’de halkın desteğini de görememiştir. Halk destek vermemiştir” diye konuştu. Terör örgütünün son dönemdeki eylemlerinde Suriye’nin parmağı olduğu iddialarına da yanıt veren Bozdağ, “Suriye’nin örgüte desteği yeni değildir. Geçmişte de bunun örneklerini gördük. Bekaa’da kampları vardı. Öcalan’ın evi Şam’daydı” dedi.

BDP’LİLERLE KUCAKLAŞMA
BDP’li vekillerin teröristlerle kucaklaşmasını değerlendiren Bozdağ, şunları söyledi: “Milletvekillerinin terör örgütü mensuplarıyla kahkahalarla kucaklaşması gayri ahlakidir; doğru değildir, yanlıştır, hukuk dışıdır. Teröristle kucaklaşma teröriste meşruiyet kazandırmadığı gibi milletin vergileriyle maaşını alan milletvekiline de meşruiyetini kaybettirir. Bunun sorgulanmasına yol açar.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.