G.Antep'te bombalı saldırı 8 ölü, 50 yaralı

G.Antep'te bombalı saldırı 8 ölü, 50 yaralı

Gaziantep'te Karşıyaka Polis Merkezi önünde patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre patlamada bir halk otobüsü alev aldı. Patlamada 8 kişinin hayatını kaybettiği 50'ye yakın kişinin yaralandığı belirtiliyor.

Çok sayıda yaralı olduğu öğrenildi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Patlamaya bomba yüklü bir aracın yol açtığı belirtiliyor. 

Patlamada çok sayıda yaralıların olduğu belirtirilerken ölü olup olmadığı konusunda bir açıklama yok. Patlama nedeni ile iki katlı bir otobüsün tamamiyle yandığı ifade edildi.  Karşıyaka Polis Merkezi'nin Gaziantep'in en kalabalık semtlerinden birinde olduğu belirtiliyor. 

  Gaziantep'in merkez Şehitkâmil ilçesinde yer alan Karşıyaka Polis Karakolu'nun önünde meydana gelen patlamanın ilk belirlemelere göre bir terör saldırısı olduğu öğrenildi. 

34 plakalı bomba yüklü bir aracın polis karakolunun önünden geçerken patladığı öğrenildi. 5'in üzerinde sivil vatandaşın hayatını kaybettiği iddia ediliyor. 

Olay sonrasında bir halk otobüsü ve onlarca araç patlamanın etkisiyle paramparça olurken, dükkanların da camları kırıldı. Polis, teröristleri yakalamak için geniş çaplı çalışma başlattı. 

  Gaziantep Valisi Erdal Ata, şehirde meydana gelen patlamanın nedeninin, bomba yüklü bir aracın infilak ettirilmesi olduğunu söyledi. 

Gaziantep'in Karşıyaka Mahallesi'nde yer alan Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü ve polis karakolunun önünde gerçekleşen patlama sonucunda 7 kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Vali Ata, çok sayıda yaralı olduğunu ve bunların hızlı bir şekilde çevredeki hastanelere kaldırıldığı bilgisini verdi. 

Edinilen bilgiye göre ölü sayısının 8'i bulduğu, yaralıların sayısının da yaklaşık 50 kişi olduğu ifade ediliyor. 

Ayrıntılar geliyor.. 


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.