5 şüpheli daha adliyeye çıkarıldı

5 şüpheli daha adliyeye çıkarıldı

Gaziantep'te Ramazan Bayramı'nın ikinci günü düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili gözaltına alınan 5 şüpheli daha adliyeye çıkarıldı.

Patlama ardından Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde 4, Diyarbakır ve İstanbul'da 4, Mersin'de ise 2 olmak üzere 14 şüpheli gözaltına alınırken, Gaziantep'te sorgulanan 10 şüpheliden 5'i mahkemeye sevk edildi. Bunlardan bombalı aracı Gaziantep'e gönderdiği öne sürülen Siverek'te bir okulun başmüdür yardımcısı M.H. ile bombalı otomobilin olay yerine getirildiği çekiciyi kullanan M.Ç. tutuklanırken 3 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde sorguları süren şüpheliler R.F., H.F., Y.A., Y.O. ve B.T. sağlık kontrolleri ardından bugün adliyeye getirildi. Kelepçeli oldukları görülen şüphelilerin saat 05.30 sırasında adliyeye sevki karşılanırken, önceki şüphelilerin getirilişleri sırasındaki önlemlerin aksine yüzlerinin kapatılmaması ve hakim savcı kapısı yerine 'mevcutlu kapısının' giriş için kullanıldığı görüldü. Olayla ilgili Gaziantep Valisi Erdal Ata'nın düzenlediği basın toplantısında gözaltına alındığını açıkladığı 4 şüphelinin saldırıda kullanılan otomobilin Sakarya'dan çalınma olayının hırsızlık şüphelileri olduğu ve İstanbul'da gözaltında oldukları ifade edildi.

Gaziantep'in Şehitkamil İlçesi Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu Korutürk Caddesi'nde bomba yüklü bir araçla düzenlenen saldırıda 9 kişi patlama sırasında, 1 kişi de patlamayı duyup kalp kirizi geçirerek yaşamını yitirmiş, 68 kişi ise yaralanmıştı. Yararılardan durumu ciddiyetini koruyan 9'unun tedavisi hastanelerde sürüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.