Antep saldırısında bombacı öğretmende gözaltında!

Antep saldırısında bombacı öğretmende gözaltında!

Antep saldırısıyla ilgili gözaltına alınanlar arasında Siverek'te bulunan Şair İbrahim Rafet İ.Ö.Okulu Müdür Başyardımcısı'nın da olduğu ortaya çıktı.

Gaziantep saldırısıyla ilgili gözaltına alınanların sayısı 13'e yükseldi. Bunlar arasında yer alan bir zanlının Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’nde bulunan Şair İbrahim Rafet İlköğretim Okulu’nda Müdür Başyardımcısı olduğu ortaya çıktı.

Gaziantep’te, 4’ü çocuk 9 kişinin öldüğü, 66 kişinin yaralandığı PKK saldırısında, bomba yüklü otomobili çekiciyle yola çıkaran kişi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Mahmut H.’nin Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’nde bulunan Şair İbrahim Rafet İlköğretim Okulu’nda Müdür Başyardımcısı olduğu ortaya çıktı.

Siverek ilçe merkezindeki Şair İbrahim Rafet Caddesi’nde bulunan Şair İbrahim Rafet İlköğretim Okulu’nda geçen yıl Müdür Başyardımcısı olarak görevlendirilen Mahmut H., Gaziantep’te meydana gelen saldırı sonrası Mersin’de gözaltına alındı. Bomba yüklü aracı çekiciye yüklettiren kişi olduğu iddia edilen Mahmut M.’nin bu suçlamayla gözaltına alınması, Siverek’te herkesi şoke etti. Eşi de Diyarbakır’da öğretmenlik yapan 3 çocuk babası Mahmut H.’nin çevresinde sakin bir kişi olarak tanındığını söyleyen meslektaşları ve kendisini tanıyanlar, Gaziantep’teki terör saldırısıyla ilgili gözaltına alınmasına şaşırdı.

Bayram tatili nedeniyle görev yaptığı okulundan ayrılan Mahmut H.’nin yakın çevresine, Mersin’de yakınlarıyla bayramlaştıktan sonra üniversiteyi kazanan oğlunun kaydını yaptırmak için İstanbul’a gideceğini söylediği öğrenildi.

İDARİ İŞLEM BAŞLATILIYOR

Öte yandan izin süresi bitmesine rağmen görevine başlamayan ve bu yönde okul yönetimini bilgilendirmeyen Mahmut H. hakkında idari soruşturma başlatılacağı belirtildi. Okul yönetiminin, Mahmut H.’nin göreve başlamadığına ilişkin tutanak tutarak, idari soruşturma başlatılması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuracağı da öğrenildi.

Telefon dökümü ele verdi

Senelik iznini Mersin’de geçirdiğini ve olayla ilgisinin olmadığını belirten öğretmenin örgüt bağlantısı polis tarafından telefon dökümleriyle ortaya çıkartıldı. İddiaya göre, bomba Yüklü araç Gaziantep’e giderken Urafa’da il sınırları içerisinde yolda arıza yaptı. Bunun üzerine kırsaldan Urfa’daki öğretmene talimat geldi. Öğretmeni arayarak aracın yolda kaldığı ve tamiri için yardımcı olması talimatı verildi. PKK’lı öğretmen de bunun üzerine izine ayrılmak için çalıştığı okula talepte bulundu. Senelik izine ayrıldığını belgeleyen öğretmen doğruca arıza yapan bomba yüklü aracın yanına gitti. Daha sonra da tanıdığı iki tamirciyi de arabasıyla arıza yapan bombalı aracın yanına götürdü. Araçtaki problem giderilemeyince saldırıyı gerçekleştirmek için çekici ayarlandı. Aracı çekiciye yükledikten sonra işi biten öğretmen olayla ilgisinin olmadığını ispatlamak için Mersin’e hareket etti.

DAĞ KADROSUNDAN

Eylem yerine gitmeye hazırlanan ve dağ kadrosundan olduğu belirtilen bombacının, araç arızalanınca durumu PKK’nın üst düzeyine ilettiği saptandı. Buradan gelen talimatla bir süre sonra aracın yanına M.F. (öğretmen) geldi. Siverek’te bir okulda öğretmen olarak çalışan M.F. önce tamircileri otonun yanına çağırdı. Ancak uzun bir süre uğraşan iki tamirci otomobili çalıştıramadı. Bunun üzerine çekici çağrılmasına karar verildi.

Çekici sürücüsü, sorgusunda kendisini arayan telefonu verdiğinde M.F.’nin adına ulaşılmış oldu. Ekipler hızla öğretmen zanlının peşine düştü. Kendisini İskenderun’da bir arkadaşının evinde bulan polis gözaltına aldı. Evinde kaldığı M.A da emniyete götürüldü. Öğretmen M.F. ön sorgusunda, aracın tamiri için uğraştığını belirtti ancak, “Ben tatile gidecektim, yardıma ihtiyacı olan bu otomobili gördüm. Tanıdığım tamirciyi aradım. Onlara çekici de gönderdim. Sonra tatile gittim” dedi. Ancak polis, bu ifadeyi kuşkulu buldu. Terörle mücadele şubesi, M.F.’nın KCK şehir yapılanması içinde görevli olduğuna dair bazı bulgulara ulaştı. M.F.’nin takip altında olduğu da belirlendi.

'BOMBACI' DİYE ANILIYOR

2007'de PKK'ya katıldığı öne sürülen M.F. örgütün sabotaj ve suikast grubunda yer alıyor. 'Bombacı' olarak anılan M.F.'nin dğad abaşka teröristlere de bomba eğitimi verdiği iddia ediliyor. Haziran ayında yakalanan bir PKK'lı terörist de kendisine gösterilen fotoğraflardan M.F.'yi teşhis edip bombalama eylemlerine karıştığını itiraf etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.