Gaziantepspor rahat bir nefes aldı!

Gaziantepspor rahat bir nefes aldı!

Süper Lig'de 26. hafta açılış maçında Gaziantepspor sahasında Eskişehirspor ile karşılaştı.

Kamil Ocak Stadı'nda oynanan mücadeleyi ev sahibi ekip 2-0 kazandı. Maçta Gaziantepspor'a galibiyeti getiren golleri 26. dakikada Medunjanin ve 37. dakkada Cenk Tosun kaydetti. Cenk'in ilk yarının son saniyelerinde bir topu da direkten döndü.

Bu sonucun ardından Gaziantepspor puanını 35 yaparken, Eskişehirspor 36 puanda kaldı.


MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

Spor Toto Süper Lig’deki maçta Gaziantepspor, Eskişehirspor karşısında ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

12. dakikada Eskişehirspor ceza sahası önünde topla buluşan Serdar Kurtuluş, meşin yuvarlağı Cenk’e aktardı. Bu oyuncunun kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunda Boffin, topu son anda kornere çeldi.

26. dakikada Taşkın’ın sol çaprazdan Eskişehirspor ceza sahası içine ortaladığı topu iki hamlede kontrol eden Medunjanin, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0 33. dakikada Serdar Kurtuluş, topu sağ kanattan Eskişehirspor ceza sahasında bekleyen Cenk’e ortaladı. Cenk’in sektirerek vurduğu top kalenin üstünden auta çıktı.

37. dakikada Wilton’un pasında Eskişehirspor ceza sahası içinde ilerleyen Cenk, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-0 Karşılaşmanın ilk yarısı Gaziantepspor’un 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

Spor Toto Süper Lig’de Gaziantepspor sahasında Eskişehirspor’u 2-0 yendi.

54. dakikada Eskişehirspor ceza sahası içinde Traore’nin düzelterek vuruşunda top yandan auta çıktı.

57. dakikada Eskişehirspor serbest vuruş kazandı. Diego’nun sert vuruşunu kaleci Karcemarskas son anda yumrukla çıkardı.

59. dakikada Nuhiu’nun pasıyla rakip ceza sahası içinde topla buluşan Servet’in vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı.

79. dakikada Nuhiu’nun ceza sahası içine ortaladığı topa yükselerek vuran Necati, pozisyondan yararlanamadı.

87. dakikada Özgür’ün sol kanattan ortaladığı topa Necati kafayla vurdu ancak meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta çıktı.

Gaziantepspor, karşılaşmayı 2-0 kazandı.

Stat: Kamil Ocak
Hakemler: Mustafa İlker Coşkun, Muharrem Yılmaz, Mustafa İspiroğlu
Gaziantepspor: Karcemarskas, Şenol, Medunjanin, Bekir, Sernas (Dk. 85 Kecojevic), Kemal, Serdar Kurtuluş, Cenk (Dk. 75 Kouemaha), Binya, Taşkın, Wilton (Dk. 42 Traore)
Eskişehirspor: Boffin, Diego, Dede, Alper, Mehmet, Erkan (Dk. 76 Özgür), Kamara, Necati, Akaminko, Servet (Dk. 59 Veysel), Cauzico (Dk. 46 Nuhiu)
Goller: Dk. 26 Medunjanin, Dk. 37 Cenk (Gaziantepspor)
Sarı kartlar: Dk. 38 Serdar Kurtuluş, Dk. 45 Sernas, Dk. 82 Karcemarskas (Gaziantepspor), Dk. 71 Alper, Dk. 82 Necati (Eskişehirspor)
Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, sahasında konuk ettikleri Eskişehirspor karşısında 3 puan kazanan oyuncularıyla gurur duyduğunu söylerken, Eskişehirspor'un teknik direktörü Ersun Yanal ise rakibin sertliğinin kendilerini alt ettiğini savundu.

UYGUN: OYUNCULARIMLA GURUR DUYUYORUM
Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, zor geçeceğini önceden bildikleri Eskişehirspor maçında 3 puanı kazanan oyuncularını tebrik etti. Uygun, "Çok zor bir maç bizi bekliyordu. Milli takım ve sakatlıklar yüzünden takım olarak hazırlanamadık. Eskişehir gibi çok iyi oyuncuları bulanan bir takım karşısında kazanmak bizi mutlu etti. Bütün oyuncuları tebrik ediyorum. Antrenmanlarda futbolcuların bireysel eksikliklerini gidermek için çalışıyoruz. Bugün galibiyeti kazanan oyuncularımla gurur duyuyorum. Gaziantepspor olarak oyun tarzımızda değişiklik yaparak tüm oyuncularımızdan yararlanmaya çalışıyoruz" dedi.

Gaziantepsporlu futbolculardan Şenol ile Traore de 6 puan değerindeki karşılaşmayı kazandıkları için mutlu olduklarını, bundan sonra daha üst sıralara yükseleceklerine inandıklarını ifade etti.

YANAL: RAKİBİN SERTLİĞİ BİZİ ALT ETTİ
Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, kontrollü olarak başladıkları karşılaşmada rakip Gaziantepspor'un uzun toplarla yaptığı ataklarda başarılı olmasını engelleyemediklerini belirterek, "Rakip uzun toplarla atak yapmak istedi ve bunda da başarılı oldu. Yediğimiz ilk golde oyuncularımızın hatası vardı. Kazanmayı elde edecek cesareti ve mücadeleyi ortaya koymak gerekir. Bugün rakip sertliğiyle bizi alt etti. Bizim üzerimizdeki takımlara kaybetmiyoruz, çünkü biz onlara aynısını yapıyoruz. Maalesef skoru çıkarıp oyunu izleseniz oyunu daha farklı analiz edersiniz" diye konuştu.

Eskişehirsporlu Mehmet Güven ile Özgür Çek ise oyuna iyi başladıklarını ancak Gaziantepspor'un golü bulmasıyla dengelerin değiştiğini belirterek, bundan sonraki maçları kazanmak için mücadele edeceklerini kaydetti.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.