O araç Sakarya'dan çalınmış

O araç Sakarya'dan çalınmış

Gaziantep'te dün gece içi bomba yüklü halde patlatılan ve 9 kişinin ölümüne, 66 kişinin ise yaralanmasına sebep olan otomobilin Sakarya'dan 11 Nisan tarihinde çalındığı öğrenildi.

Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü yakınlarında gerçekleşen patlama öncesi, olay yerinden geçen bir çekici ve üzerinde bulunan otomobil güvenlik kamerasınca görüntülendi.Korutürk Caddesi üzerinde bulunan bir iş yerinin kamera görüntüsünde bir çekicinin, taşıdığı otomobille Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne doğru gittiği görülüyor.

Bir süre sonra aynı güzergahta bulunan ve ilçe emniyet müdürlüğünden sonraki noktada başka bir iş yerindeki güvenlik kameralarına yansıyan görüntüde ise çekicinin, üzerinde otomobil olmadan bölgeden ayrıldığı görülüyor.

Söz konusu aracın ayrılmasından bir kaç dakika sonra ise patlama meydana geliyor.

Olay yeri yakınlarındaki ilk güvenlik kamerasında patlamanın ardından elektriğin kesildiği ve sokaktaki vatandaşlarda hareketlilik yaşandığı görülüyor.

Patlamaya neden olan aracın olay yerine çekiciyle getirildiği bildirilmişti.

O ARAÇ SAKARYA'DAN ÇALINMIŞ

Gaziantep'te 9 kişinin ölümü, 66 kişinin ise yaralandığı bombalı saldırıda kullanılan otomobilin 11 Nisan'da Sakarya'nın Geyve ilçesinden çalındığı kaydedildi.

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiler doğrultusunda 54 EA 926 plakalı olan Citroen C4 marka 2011 model otomobilin Geyve ilçesi Karaçam köyünden çalındığı belirtildi. Patlama esnasında 34 YNU 86 plakası üzerinde takılı olan ve 11 Nisan'dan bu yana aranan çalıntı aracının sahibinin ise isminin açıklanmasını istemeyen bir iş adamı olduğu bilgisine ulaşıldı.

Kaynak: İHA, AA

O araç Sakarya'dan çalınmış

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.