Gaziantep'ten Merinos'a sert tepki

Gaziantep'ten Merinos'a sert tepki

Gaziantep'te 20 sivil toplum örgütü, işçilerine namaz yasağı koyduğu için Merinos Halı'nın merkez fabrikasının önünde basın açıklaması yaptı.

Gaziantep'te 20 sivil toplum örgütü, işçilerine namaz yasağı koyduğu için Merinos Halı'nın merkez fabrikasının önünde basın açıklaması yaptı.  İşte basın açıklamasının tam metni:                             
 
Gaziantep’te 2 bin işçinin çalıştığı Merinos’ta fabrika sahibi İbrahim Erdemoğlu’nun vakit namazları bir yana Cuma namazları için dahi işçilere izin vermemesi tek kelimeyle işgüzarlık ve inanç düşmanlığıdır.
 
İbadet İhtiyaçtır, haktır, aklın iradesidir. Bir insanı ihtiyacından mahrum etmek, maddi manevi haklarını kısıtlamak, vicdan özgürlüğüne müdahale etmektir.
 
İbadet hakkı yere, zamana ve işletme şartlarına göre sınırlanmaz. Dinimizde ibadet etmek hem hak, hem görevdir. Kimin haddine düşmüş bu hakka müdahale etmek…
 
Din ve vicdan özgürlüğü insan haklarının en temel direklerindendir. Din ve vicdan özgürlüğü fert, toplum ve milli bütünlük açısından önem arzederken, bu bütünlüğü bozmaya yönelik atılan adımları kınıyoruz. İnanç ve ibadet hürriyetine aykırı olarak devam eden bu zulümün son bulmasını istiyoruz. Toplumda oluşacak duyarlılık nedeniyle bu tür girişimlerden vazgeçmelerini öneriyoruz. Zira bu tür davranışlar açıkça suç teşkil etmektedir.
 
Biz bu eylemi yapmadan önce Perşembe günü Merinos yetkilileri ile görüşme girişiminde bulunduk. Tüm çaba ve uğraşlarımıza rağmen görüşme talebimize olumlu bir cevap alamadık.  Ancak dün İstanbul Merinos Halkla İlişkiler Müdiresi aradı. Ancak sadece savunma yaptı. Oysa biz savunma değil, skandala cevap verilmesini istiyoruz. 
 
Mazlum-der G.antep Şube Başk. Yrd. Avukat Hüseyin Kurşun
 
Açıklamayı yapacak olan Gönüllü Kuruluşlar:
 
1-ANADOLU GENÇLİ DERNEĞİ GAZİANTEP ŞUBESİ
2-AY-DER
3-BÜLBÜLZADE VAKFI
4-GAZİANTEP DAR’UL HADİS CEMİYETİ DERNEĞİ
5-EĞİTİM-BİR SEN GAZİANTEP ŞUBESİ
6-ERDEMLİLER CEMİYETİ DERNEĞİ
7-FURKAN DERNEĞİ
8-GAİM-DER
9-HACI HAMZALAR DERNEGİ
10-İHH-DER GAZİANTEP ŞUBESİ
11-İLİM YAYMA CEMİYETİ GAZİANTEP ŞUBESİ
12-KALEM-DER
13-KAR-DER
14-MAHMUDİYE VAKFI
15-MAZLUMDER GAZİANTEP ŞUBESİ
16-ÖĞ-DER GAZİANTEP ŞUBESİ
17-ÖZGÜR EGİTİM-SEN
18-SUFFA-DER
19-ŞAHİN-DER
20-VAHDET VAKFI GAZİANTEP TEMSİLCİLİĞİ

Etiketler :