Gazze Bugün Karanlığa Gömülebilir

Gazze Bugün Karanlığa Gömülebilir

Kalan Yakıt Santralin Bir Ünitesini Ancak Bir Gün Daha Çalıştırabilecek.

Filistin Enerji Kurumu, Gazze'ye elektrik sağlayan santralin bir ünitesinin yakıt kıtlığı nedeniyle dün sabah durdurulduğunu ve geri kalan yakıtın da santralin bir ünitesini ancak bu sabaha kadar çalıştırmaya yeteceğini açıkladı.

Enerji Kurumu konuyla ilgili yayınladığı açıklamasında santralin gücünün 30 megaya kadar düştüğünü ve Gazze Şeridi'ndeki kentlerin büyük oranda elektrik kesintisi yaşayacağını, elektrik kesintisinin toplamda %50 civarında olacağını ve kötü hava koşullarının devam etmesi halinde meydana gelebilecek arızalarla bu oranın %60'lara varabileceğini söyledi.

Uluslararası topluma, insan hakları kuruluşlarına, Arap ülkelerine ve İslam Konferansı Örgütü'ne çağrıda bulunan Enerji Kurumu, Gazze'nin trajediden kurtarılmasını istedi. Enerji Kurumu, Gazze'ye giren yakıtta azalma olmasından Ramallah'taki yönetimin sorumlu olduğunu söyledi.

Enerji Kurumu, Gazze'deki belediyelere, belediye meclislerine, su dağıtım kurumlarına ve Sağlık Bakanlığı'na elektirik kesintisine karşı gereken hazırlıkları yapmaları ve tedbir almaları uyarısında bulundu.

Enerji Kurumu, vatandaşlardan da teknik ekiplere yardımcı olmalarını ve ekiplerin çalışmalarını aksatmamalarını istedi.

Etiketler :