Gazze Erleri Türkiye'de

Gazze Erleri Türkiye'de

Terör devleti İsrail'in hain baskını sonrası tutuklanan Gazze gönülleri insanlık neferlerini ve Şehitlerimizi taşıyan uçaklar indi.

Terör devleti İsrail'in hain baskını sonrası tutuklanan Gazze gönülleri insanlık neferlerini ve Şehitlerimizi taşıyan uçaklar indi.

Uçakların içinde yardım gönüllülerinin yanı sıra barbar saldırıda Şehit düşen 9 kardeşimizin de cenazeleri var.

Havalimanına 'Tekbir' sesleriyle inen yardım gönüllülerini Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve 7 AK Partili Milletvekili karşıladı.

İstanbul Atatürk Havalimanında "Kahrol İsrail" sesleri yükseliyor.

*Uçaktan inen ilk gönüllü TRT Muhabiri Elif Akkuş oldu. Gözyaşları içinde TRT ekibi ile kucaklaşan Akkuş, annesi ve kardeşine sarıldı. Gazetecilerin ısrarlı sorularına Akkuş, "Kayıplarımız vardı. Onları bekledik. Sanırım hepsi bulundu. Herşey tamamen psikolojik" şeklinde cevapladı. Ailesi ve arkadaşları ile kısa bir hasret giderdikten sonra açıklamalar yapan Akkuş, "Çok zordu. Tuvalete bile gönderilmedik. 'Otur' komutları ile karşılaştık. Gemide herşeyimize el koydular. Sistemimizi çökerttiler. Yaklaştıklarında internetimizi çöktü. Gemi kan gölüne döndü. Çok sayıda yaralı ve ölü vardı. Ben daha fazla ölü olduğunu düşünüyorum. Çok fazla insan vardı. Önce plastik sonra gerçek mermi kullandılar. Sakladığımız görüntüler var ama gemide. Savaş girer gibi geldiler. Denizaltı, bot, helikopter herşey vardı. İlk anda ateş etmeye başladılar. Bütün görüntüleri almaya çalıştık. Herşeyi görük. Ölü ve yaralıları, yakınlarını kaybedenleri gördük. Sonra bize geldiler. Silahları doğrultular. Esir kampı gibiydi." dedi.

*Uçaktan inen İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a sarıldı.

*İsmini öğrenemediğimiz bir başka gönüldaş gazetecilerin 'size kötü davrandılar mı?' şeklindeki sorusuna, "Kötü ötesi... Ama biz barış için gitmiştik. Kazanan biz olduk" yanıtını verdi.

*Bir başka aktivist ise, "Şiddet gördük. Silahsız kardeşlerimiz katledildi. Gözaltına alındıktan sonra bizi sorguladılar. Psikolojik baskı da gördük. Direndik. Bir birimize kenetlendik. Üstümüze helikopterden asker yağdırdılar" dedi.

*Uçaktan yabancı uyruklu aktivistler ile Türkiye vatandaşı gönüllüler el ele çıktı. Uçaktan inişte dünyayı zafer işareti ile selamladılar...

*İnsanlık neferleri arasında tekerlekli sandalyede ve kolları alçılı olanların olduğu gözlemlendi.

*Uçaklarla getirilen yardım gönüllüleri, Başbakan, parlamento mensupları, Genelkurmay Başkanı ve yüksek yargı organı başkanlarının kullandığı İstanbul Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde karşılanıyor.

*Sabah saatlerinde kayıp iddiaları, yaralıların durumu ve şehitlerimiz hakkında resmi açıklama yapılması bekleniyor.

*Gönüldaşlarımızdan adli tıptan kan örnekleri alındıktan sonra aileleri ile kavuşmaları sağlanacak.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da uçakların inişinden dakikalar önce basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Diplomasi başarıyla sonuçlanmıştır şu an için ama İsrail'in yaptığı bu cinayetlerin karşılığı mutlaka hukuk içerisinde sorulacaktır'' dedi.

Arınç, ''Adli tıpta gruplar halinde gelen yolcularımızı bekleyen sağlık ekipleri bulunmaktadır. Kendileriyle mülakat da yapılacaktır. Bazı testler de yapılacaktır. Hem bizim açımızdan ihtiyaç duyulmuştur, hem uluslararası hukuk içinde haklarımızın aranması ve bu haklar aranırken de bazı delillere ihtiyaç duyulması sebebiyle bu yola gidilmektedir. Belki de İsrail'de kendilerine ilaç ve bunun gibi şeyler verilmiş olabileceği, bunların tahliller sonunda belirleneceği şeklindedir. Herhalde böyle olaylarda bu tip adli tıp incelemesinin faydası vardır diye düşünülmüştür. Biz gönüllülerimiz ile gurur duyuyoruz. Özellikle İHH ve Mazlumder'e teşekkür ediyorum. Tüm gönüllüleri bağrımıza basacağız'' dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :