Gazze Felaketi Bizim Eserimiz

Gazze Felaketi Bizim Eserimiz

Yahudi yazar, Haiti depremine hassasiyet gösteren Yahudilere Gazze'yi hatırlattı...

Yahudi yazar Akiva Eldar, Haaretz gazetesinde yayınlanan makalesinde, Siyonist rejimin Haiti’yi vuran depreme karşı gösterdiği şefkate işaret ederek, Haiti’ye bu kadar ilgi gösteren Siyonistlerin yanı başlarında benzer felaketi yaşayan Gazze halkına ilgisiz kaldıklarını yazdı.

Yahudi yazar makalesinde şu satırlara yer verdi: “2007 yılından beri kuşatma altında olan 1,5 milyon insanın durumu bizi hiç ilgilendirmiyor. Burada yaşayan insanlardan %80’inin fakirlik sınırının altında yaşadıkları umurumuzda değil. Gazze halkından her iki kişiden birinin dışarıdan gelen yardımlar sayesinde ayakta kaldığını bilen kaç Yahudi var? Yine Dökülmüş Kurşun operasyonunun ardından Gazze caddelerinde yüzlerce özürlünün dolaştığını ve kanalizasyon suyunun tufan şeklinde caddelerden denize aktığını bilen kaç kişi var?”

Haiti’deki depremin ardından enkazın altından çıkarılan Winnie adlı bebeğin hikâyesini bütün Yahudilerin basın yayın organlarından öğrendiklerini belirten Akiva Eldar makalesini şu satırlarla sürdürdü: “Ancak savaşta yerle bir olan evlerinin enkazı üzerinde uyuyan Gazzeli çocukların durumunu bilen Yahudi var mı? Ordumuzun, gazetecilerin Gazze’ye girmesini engellemesi, kafaları Tel Aviv kumlarına sokmak için iyi bir bahane olmalı.”

Etiketler :