Gazze filosuna anlamlı destek

Gazze filosuna anlamlı destek

Bardakoğlu, İslam dininin inanç, kimlik ve bölge farkı gözetmeksizin mağdur ve mazlumun yanında olmayı emrettiğini belirterek filoya destek verdi.

Diyanet İşleri'ne bağlı birimlerde çeşitli toplantılara katılmak üzere Mersin'e gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, İl Müftüsü Niyazi Ersoy ile birlikte Vali Hüseyin Aksoy'u ziyaret etti. Samsun'a atanan Vali Aksoy'a yeni görevinde başarılar dileyen Bardakoğlu, din görevlileri ile sahada buluşmayı önemsediklerini belirtti. Ankara'da her şeyi planlayıp yazı ile halletmenin mümkün olmadığını ifade eden Bardakoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düşüncelerini, planlamalarını ve din görevlilerinin sorunlarını yerinde görmek üzere Mersin'de bulunduklarını söyledi. Amaçlarının kurumdaki aile bütünlüğünü sağlamak, aynı ortak heyecanı taşımak ve milletin, devletin verdiği emaneti en iyi şekilde taşıma sorumluluğunu yerine getirmek olduğunu kaydeden Bardakoğlu, "Biz hizmetlerimizin devletimizin, milletimizin diğer alanlardaki ihtiyaçları ve hizmetleriyle bütünleşmesini arzu ediyoruz. Milletimizin birliği, dirliği, huzuru için, dinini daha iyi öğrenmesi, dinin barış ve esenlik kaynağı olması için bir nebze hizmet edebilirsek kendimizi mutlu sayarız" diye konuştu.

Din görevlilerimiz caminin dışına taşsın
Din adamlarının artık sadece ibadet görevini yerine getiren kişiler olmadığını, toplumdaki sosyal sorunlarla da yakından ilgilendiğini ve sosyal konularda rol aldıklarını dile getiren Bardakoğlu, "İstiyoruz ki din görevlilerimiz caminin dışına taşsın, caminin dört duvarı arasında kalmasın. Çevre bilinci, akarsuların daha temiz olması ve ne kadar sorun varsa tüm konularda din görevlilerimizin elini taşın altına koymasını istiyoruz. Bu son dönemde böyle olmaya da başladı. Son 5-6 yıldır artık din görevlilerimiz gönül doktoru gibi çalışmaya başladı" şeklinde konuştu.

Gazze'ye giden insani yardım konvoyunun İsrail tarafından engelleneceği yönündeki soru üzerine Bardakoğlu, şunları söyledi: "İnsani yardım gemisinin engellenmesinin hiçbir gerekçesi olmaması gerekiyor. Bizim dinimiz inanç farkı, bölge, kimlik farkı gözetmeksiniz her mağdur ve mazlumun yanında olmayı emreder. Aynı hassasiyetle inanç farkı, bölge farkı gözetmeksizin her insanın yanında olmalı ve insani yardımları desteklememiz ve onun önüne çıkan engeller konusunda da açık bir duruşa sahip olmamız gerekir. İnsani yardım olunca akan suların durması ve bütün kapıların açılması gerekir." Vali Aksoy da, Bardakoğlu'nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, başkanlık olarak valilik çalışmalarına verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Ziyaretin sonunda Bardakoğlu, Aksoy'a Diyanet İşleri Başkanlığı'nca hazırlanan çeşitli dini ve sosyal içerikli kitaplar hediye ederken, Vali Aksoy da Bardakoğlu'na, Mersin'i tanıtıcı kitap ve dokümanlar hediye etti.

Kaynak: AA

Etiketler :