Gazze için İstanbul’da büyük buluşma

Gazze için İstanbul’da büyük buluşma

İsrail'in yerle bir ettiği Gazze’nin yeniden imarı için İstanbul’da büyük buluşma.

FİLİSTİN İÇİN TÜRKİYE’DE BULUŞTULAR

1. Uluslararası Gazze’nin Yeniden İmarı Konferansı İstanbul’da gerçekleştirildi. Filistin Dayanışma Platformu Başkanı Erol Yarar’ın ve Gazze İmar Komisyonu Başkanı Wa’el Al-Sakka’nın ev sahipliği yaptığı konferansa Başbakan Erdoğan’ı temsilen AK Parti Milletvekili İrfan Gündüz, Gazze Belediye Başkanı Refik Mekki’nin yanı sıra İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, MÜSİAD üyeleri ve İslam dünyasından iş adamları katıldı.

Uluslararası sivil toplum kuruluşları ve işadamları, İstanbul’da düzenlenen “1. Uluslararası Gazze’nin Yeniden İmarı Konferansı’nda biraraya geldi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansa İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, Filistin Platformu Başkanı Erol Yarar, Uluslararası Gazze İmar Komisyonu Yönetim Kurulu Başkanı Wa’el Sakka, Gazze Belediye Başkanı Refik Mekki, İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Okyay, gazetemiz Genel Yayın Müdürü Nuh Albayrak ile çeşitli ülkelerden onlarca sivil toplum kuruluşu ve 600’ü yabancı bine yakın iş adamı katıldı.

YARAR: DUYGULAR YETMİYOR

Filistin Platformu ve Uluslararası Gazze İmar Komisyonu çatısı altında gerçekleştirilen organizasyonda toplam tutarı 300 milyon doları aşan 460 projenin sunum ve değerlendirilmesi yapıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Filistin Platformu Başkanı Erol Yarar, “Bini aşkın işadamı, her türlü siyasi yaklaşımdan uzak olarak biraraya geldi. Toplam tutarı 300 milyon doları aşan, somut imar projesi, fizibilitesi yapılmış, mühendislik altyapısı ve yapı kılavuzu oluşturulmuş 460 proje Türk ve uluslararası işadamları ile ilgili kuruluşlarının desteğine sunulacak” dedi. Yarar, Gazze’de ortaya çıkan tablo karşısında sadece üzülmenin yeterli olmadığını söyleyerek, “Duygular yetmiyor. Filistin’in vaatten daha çok icraata ihtiyacı var. Bu oluşumla, somut projelerin egemen olacağı bir süreci başlatmak için harekete geçtik” diye konuştu.

AL-SAKKA: Şeffaf bir yapı oluşturduk

Uluslararası Gazze’nin Yeniden İmarı Komisyonu Yönetim Kurulu Başkanı Wa’el Al-Sakka projelere sağlanacak katkıların Gazze’deki yerel kamu ve sivil toplum kuruluşlarının eşliğinde kullanılacağını belirterek, “Bu oluşum her türlü siyasi çekişmeden ve menfaatten uzak iyi niyetle çalışacak” dedi. Al- Sakka, finans komitesi, teftiş komisyonları ve güvenilirler meclisi gibi organlarla yardımların şeffaf bir yapı içerisinde Gazze’ye aktarılacağını söyledi.

MEKKİ: Filistin sizi unutmayacak

Gazze Belediye Başkanı Refik Mekki, Gazze’de insanların çadırlarda susuz, elektriksiz yaşadığını ifade ederek, “Binlerce evsiz insan bulunuyor. Şehrin alt yapısı bitap durumda. İnsanlar açlıkla mücadele ediyor” dedi. Mekki Türk devleti ve hükümetinin özellikle başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine gösterdiği ilgiden memnun ve müteşekkir olduklarını vurgulayarak, “Savaş boyunca maddi, manevi yanımızda olan Türk halkını asla unutmayacağız” diye konuştu.

Etiketler :