Gazze'deki birlikleri deşifre oldu!

Gazze'deki birlikleri deşifre oldu!

Gazze'de dünyanın gözleri önünde çocukları füzelerle öldürmesi belgelenen İsrail'e ABD, Fransa, İngiltere ve Almanya açık destek veriyor

Dünyanın gözü önünde Gazze'de bebek, çocuk, kadın ve yaşlı demeden Filistinlileri Mısır'daki cunta ile birlikte soykırıma tabi tutan İsrail'e kimlerin destek verdiği bir bir ortaya çıkıyor. Bütün dünyanın gözleri önünde küçük çocukları füzelerle öldüren ve bu katliamı belgelenen İsrail'e ABD, Fransa, İngiltere ve Almanya dün açık desteklerini yineledi. Bu ülkelerin bir amacı da Filistinlilere yönelik saldırıları İsrail ile birlikte planlayan Sisi cuntasına itibar kazandırmak. Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, bu amaçla, 3 Temmuz 2013'teki darbeden sonra düzmece bir seçimle cumhhurbaşkanı seçilen Abdülfettah el Sisi'yle görüşmek üzere dün Kahire'ye gitti.

ABD'DEN KATLİAM TAKTİĞİ

Sisi'nin ateşkes planını destekleyen Almanya Başbakanı Angela Merkel, İsrail'e 'yanındayız! derken İsrail ile aynı ağzı konuşan Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükrü ise, 'Türkiye, Katar ve Hamas öncülük ettiğimiz ateşkes girişimini sekteye uğrattı' iddiasında bulundu. Ancak Şukri'yi yalanlayan Filistin Enformasyon Bakanlığı Sözcüsü İsra el-Mudallal, Hamas'ın ateşkes konusunda Mısır'dan bir çağrı almadığını açıkladı. İsrail, Gazze'ye düzenlediği saldırılarda onlarca çocuğu katlederken kara harekatı konusunda da ABD'den taktik aldı. Sisi'nin önerdiği ateşkesin devreye girmesini istediklerini söyleyen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya kara saldırısının fazla tepki çekmemesi için 'titiz bir operasyon olması' gerektiği yönünde taktik verdi. İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond da, 'İsrail'in kendini savunma hakkı vardır' dedi.

Cuntayı aklama turu

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius'un, Gazze'de ateşkesin sağlanması ve Kahire'nin önerdiği ateşkes anlaşmasının detaylarını görüşmek üzere dün Mısır'a gitti. Kahire'de Mısırlı mevkidaşı Samih Şükri'yle bir araya gelen Fabius 'Biz, hem Arap Birliği'nin hem de İsrail'in kabul ettiği Mısır'ın ateşkes girişimini destekliyoruz. Ancak ne yazık ki Hamas halen bu girişimi kabul etmiş değil' açıklamasında bulundu. Şükri ise Refah Sınır Kapısı'nın açılmasıyla ilgili soruya, 'Refah Sınır Kapısı, Mısır ile Filistin arasındaki ilişkiler çerçevesinde değerlendirilecek' yanıtını verdi.

Obama'dan katillere destek

ABD Başkanı Barack Obama, İsrail'in Gazze'de başlattığı kara harekatına destek vererek, sivil ölümlerin azaltılmasını istedi. Obama, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları hakkında konuştu. Gazze'deki durum hakkında İsrail Başbakanı Netanyahu ile telefon görüşmesi yaptığını söyleyen Obama, İsrail'in kendini savunmaya hakkı olduğunu bir kez daha yinelediğini kaydetti. Obama ayrıca, 'ABD'nin, dostlarının ve müttefiklerinin daha fazla masum insanın hayatını kaybetmesinden endişe duyduğunu Netanyahu'ya ilettim. Roketlerin kendi topraklarına atılmasını engellemek için İsrail'in operasyonlarını desteklediğimizi, kara operasyonun da tünellerin üstesinden gelmek için düzenlendiğini anladığımızı ifade ettim' dedi.

Merkel'in hiç seçeneği yok

Gazze Şeridi'nde bütün dünyanın gözleri önünde küçük çocukları hava saldırılarıyla öldürdüğü belgelenen İsrail'e Almanya'dan açık destek geldi. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Gazze'de çocuk, kadın demeden katliam yapan İsrail'e destek açıklamasında bulunarak, 'yanındayız' mesajı verdi. Merkel, 'Hamas'ın elinde yeni silahlar var. Saldırıya uğrayan ülkenin kendini savunma hakkı bulunuyor' diyerek 'Almanya'nın İsrail'in tarafında olduğunu' söyledi. Başkent Berlin'de konuşan Merkel, Hamas'ın yeni silahlara sahip olduğunu da savundu.

MOSSAD'ın Sisi planı

İsrail, Gazze'ye yönelik katliamını Mısır'ın darbeci lideri Abdülfettah Sisi'yi meşrulaştırma fırsatına dönüştürmeye çalışıyor. İsrail, içine düştüğü diplomatik ve askeri bataklıktan çıkmak için umudumu darbeci Sisi'ye bağladı. Gazze'nin tek nefes borusu Refah sınır kapısının saldırı sırasında kapalı tutulması için İsrail Gizli Haber Alma Ajansı 'MOSSAD'ın' tepesindeki isim Tamir Pardo son 12 günde tamüç kez Kahire'ye gitti.

TÜRKİYE'Yİ FRENLEYİN

Sisi'nin cumhurbaşkanlığına seçildiği tarihten bu yana 4 kez Mısır'ı ziyaret eden Pardo'nun Sisi'ye Mısır'a bölgesel rol vermeye hazır oldukları mesajını verdiği kaydedildi. İsrailli kaynaklardan alınan bilgiye göre görüşmede, İsrail'in Sisi ve Mısır yönetimine 'Arap ligi ülkelerini toplayın, ateşkes çağrısında bulunun, Gazze ambargosunu sizin çağrınız ile hafifletelim. Bölgesel rolünüz artacaktır. Böylece Türkiye'nin İslam ülkeleri üzerindeki baskı diplomasisi dinecektir' dediği öğrenildi.

ERDOĞAN'DAN ÖNCE KAHİRE

Pardo, Sisi görüşmesinin ardından El Fetih-Hamas görüşme trafiği başladı. Görüşmelerde, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın İstanbul'da Başbakan Recep tayyip Erdoğan ile görüşmesinden önce Kahire'ye gelmesi istendiği öğrenildi. Ancak El Fetih ve Hamas örgütleri öncelik olarak Türkiye, ardından da Kahire tercihini yol haritası şeklinde belirledi.

Pardo'nun Ankara hüsranı

Mavi Marmara katliamı nedeniyle Türkiye ile İsrail arasında ilişkiler en düşük seviyeye getirilmişti. İsrail'in Ankara'dan özür dilemesinin ardından yeniden görüşmelerin başladığı İsrail, MOSSAD'ın şefi Tamir Pardo'yu Ankara'ya göndererek, arka bahçe diplomasisi ile baskıyı azaltmak istediği öğrenildi. Ancak, Pardo'nun Ankara'ya gelmek için mesaj yolladığı ancak bu isteğinin geri çevrildiği belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.