“Harekat sona ermedi, daha şiddetli olacak”

“Harekat sona ermedi, daha şiddetli olacak”

Adraee, "Harekat sona ermedi, önümüzdeki 48 saat çok daha şiddetli olacak" dedi.

İsrail ordusu Gazze'ye yönelik kara harekatının sona ermediğini açıkladı.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, yaptığı açıklamada "Gazze'ye kara harekatı sona ermedi, önümüzdeki 48 saat çok daha şiddetli olacak" söyledi.

Sözcü, İsrail Güvenlik Kabinesi, kara harekatının bitmesi konusunda karara varmadığını belirterek, bazı birliklerin "yeniden yapılanması için" geri çekildiğini, bu durumun kara harekatında normal olduğunu ve bunun İsrail ordusunun savaş taktiklerinden sayıldığını dile getirdi.

Adraee, "Ateşkes konusunda orduya herhangi bir talimat verilmedi, hava ve kara kuvvetleri görevlerini yerine getirmeye devam ediyor" ifadelerini kullanarak, "Gazze Şeridi'ne yönelik operasyonun akıbeti için, önümüzdeki 48 saat çok önemli olacak" diye konuştu.

Şimdiye kadar çok sayıda tüneli yok ettikleri, tamamını yok etmeleri için birkaç günlük zamana ihtiyaç duyduklarını ifade eden Adraee, "Gazze'deki çeşitli silahlı Filistinli grupların elinde farklı füze sistemlerin bulunduğu, bunları imha etmenin birincil hedefleri" olduğunu kaydetti.

 "İSRAİL ORDUSU BÜYÜK KAYIPLAR VERDİ"

Gazze'den gelebilecek muhtemel saldırılara karşı hazırlıklı olduğunu vurgulayan Adraee, "Hamas, İsrail saldırılarına karşı füze, tüneller, içine bomba yerleştirilmiş evler ve daha nice askeri taktiklerle hazırlık yapmıştı. İsrail ordusu, söz konusu hazırlıklar sebebiyle büyük kayıplar verdi. Ancak buna karşılık İsrail ordusu da Hamas'ın militanları ve askeri sistemlerine ciddi zarar verdi." ifadelerini kullandı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.