Gazze Karanlığa Gömülecek

Gazze Karanlığa Gömülecek

AB'nin daha önce gönderdiği fueloili göndermeye son vermesinin ardından elektrik santralinin tamamıyla durmasıyla karanlığa boğulacak .

Filistin Enerji Kurulu Başkan vekili Kenan Ubeyd, Arap ülkeleriyle dünyanın özgür ve onurlu insanlarına çağrıda bulunarak, Avrupa Birliği’nin daha önce gönderdiği fueloili göndermeye son vermesinin ardından önümüzdeki Perşembe günü (28 Ocak) elektrik santralinin tamamıyla durmasıyla karanlığa boğulacak Gazze’yi kurtarmalarını istedi.

Filistin Enformasyon Merkezi’ne bugün verdiği demeçte Ubeyd şunları ifade etti: “Siyonist işgal devletinin santrali besleyen fueloilin geçini durdurmasıyla birlikte biz de santralin çalışmasını yüzde elli oranında zaten düşürmüştük. Santral, Avrupa Birliği tarafından finanse ediliyordu. Santral önümüzdeki Perşembe günü yakıtsızlıktan tamamıyla duracak”.

Ubeyd, “Santrali finansa eden Avrupa Birliği, geçen Aralık ayının başında finans işini askıya aldı. O günden sonra santral çok sınırlı bir şekilde çalışıyordu ve yakında tamamen duracak” dedi.

Şu aşamada Siyonist işgal devletinden gelen hatlardan başka alternatiflerinin olmadığını belirten Ubeyd, santralin durmasının Gazze’deki hayatın her alanını etkileyeceğini ifade etti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :