Gazze Özgürlük Konvoyu Ankara'da

Gazze Özgürlük Konvoyu Ankara'da

Gazze'ye Özgürlük Konvoyu, İstanbul'dan sonra Adapazarı ve Ankara'ya konuk oldu.

Konvoy ekibi Adapazarı ve Ankara'da vatandaşların büyük sevgi seliyle karşılandı. Adapazarı'nın girişinde konvoyu karşılayan vatandaşlar, konvoy ekibine evde pişirdikleri yemekleri ikram etti.

Ankara'da ise gişelerde konvoy ekibine bir karşılama töreni düzenlendi. Daha sonra konvoy ekibi ASKİ Spor Salonu'na geçti. Burada da konvoyu mehter marşı ekibi karşıladı. 

Salonda yapılan konuşmalarda Gazze'deki ambargonun sona ermesi için Birleşmiş Milletler (BM) ve İslam Konferansı Örgütü'ne çağrıda bulunuldu. 

Gazeteci-Yazar Ahmet Varol, yaptığı konuşmada Filistin halkı için yollara düştüklerini, savaşın yıl dönümünde Gazze'deki kardeşlerinin yanında olacaklarını belirtti.

Geçen yıl ambulansıyla Londra'dan Gazze'ye kadar kara yoluyla giderek aracını bağışlayan Şakir Aydın ise daha önce yalnız yaptığı yolculuğu şimdi yüzlerce insanla yapmanın sevincini yaşadığını söyledi. 

Konvoydaki diğer yolcular da güzergahları boyunca Türkiye halkından gördükleri memnuniyeti dile getirdi.

Bu arada Ankara'da konvoy temsil heyeti, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'i, TBMM İnsan Hakları ve Dış İlişkiler Komisyonu'nu ziyaret ederek Filistin konusunda destek istedi. Heyet daha sonra Filistin Büyükelçisi Nebil Maruf'u da ziyaret etti. 

Öte yandan konvoy ekibi Ankara'daki programının ardından Konya'ya doğru yola çıktı. Konvoy yarın Konya'da çeşitli etkinliklerde bulunacak. 

Etiketler :