Gazze şehitlerinin isimleri yaşatılacak

Gazze şehitlerinin isimleri yaşatılacak

Mavi Marmara'da şehit olanların isimleri, Ankara'da sokak ve caddelere verilecek.

İnsani yardım konvoyunda İsrail askerlerinin kurşunlarıyla şehit olan Mavi Marmara gemisindeki aktivistlerin isimleri Ankara'da cadde ve sokaklara verilecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Haziran ayı olağan meclis toplantısında AK Parti, CHP ve MHP'li grup başkanlarının ortak imzasıyla verilen önergede Ankara'da bir Filistin Mahallesi kurulması ve bu mahalledeki sokak ile cadde isimlerinin Gazze'ye yardım götürürken İsrail'in müdahalesiyle hayatlarını kaybeden Türk ve yabancı uyruklu kişilerin isimlerinin verilmesi teklif edildi. Ayrıca 2003 yılında İsrail tarafından hunharca öldürülen ABD'li barış gönüllüsü Rachel Corrie'nin isminin de yeni kurulacak bir mahallede yaşatılacak.

AK Parti Grup Başkanı Ayhan Yılmaz, CHP Grup Başkanı Yaşar Çatak, MHP Grup Başkanı Hamit Yavuz ile Ali İhsan Ölmez ve Ahmet Tunç imzasıyla verilen önergede, "İnsani Yardım konvoyunda şehit edilen vatandaşlarımız ve İsrail'de Filistinlilere yardım amacıyla orada bulunurken bir tankın altında ezilerek hayatını kaybeden Rachel Corrie'nin isminin yeni kurulacak bir mahalleye; ayrıca Filistin Mahallesi isminin verilmesi ile bu mahalledeki sokaklar ile caddelere insani yardım konvoyunda hayatları ellerinden alınan şehitlerimizin isimlerinin verilmesi teklif ederiz." ifadelerine yer verildi.

Melih Gökçek başkanlığındaki meclis toplantısında verilen önerge, isimlendirme komisyonuna gönderilerek gerekli çalışmaların yapılması kararına varıldı.

CİHAN

Etiketler :