Gazze sınırında kirli plan

Gazze sınırında kirli plan

Amerika’nın gözcülüğünde ve finansıyla Mısır-Gazze sınır bölgesinde inşa edilecek çelik duvara tepkiler sürüyor.

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Amerika’nın gözcülüğünde ve finansıyla Mısır-Gazze sınır bölgesinde inşa edilecek çelik duvarın, Siyonist işgal devletinin kuşatma, savaş ve cinayetle iradesini kıramadığı 1.5 milyon Gazzeliyi boğmak için Amerikan başkanı George Bush döneminde başlatılan kirli planın bir devamı olduğunu kaydetti.  

Hamas sözcüsü Fevzi Burhum konuyla ilgili bugün yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada Burhum şunları ifade etti: “Bu plan, Amerika’nın ve Siyonistlerin son savaştan sonra Gazze sınırını kontrol etmekte başarısız kalmalarının bir sonucudur. Gazze kuşatması Siyonistler kadar, Amerika ve onların yörüngesinde hareket eden tarafların kirli çamaşırlarını da ortaya çıkardı. Ahlaki, insani ve dini sorumluluktan hareketle başta Mısır olmak üzere bütün Arap ülkelerinin bu planları başarısız kılmaları, Gazze kuşatmasını kırmaları, Filistin halkının direnişini desteklemeleri gerekir. Goldstone Raporu’nun Gazze kuşatmasını insanlığa karşı yapılmış bir cinayet olarak görmesinin ardından Arap ülkelerinin bu konuda daha aktif çalışmaları gerekir”.

Burhum sözlerini şöyle sürdürdü: “Mısır ve Gazze için tehdit sadece Siyonist işgal devletinden geliyor. Lieberman ile diğer aşırı sağcı Siyonistlerin Müslüman ve Araplara ilişkin yaptıkları açıklamalar bunun açık delilidir. Gazze hiçbir zaman Mısır için tehdit oluşturmamıştır ve oluşturmayacaktır. Mısır için asıl tehdit Siyonist işgal devletinden geliyor. Gazze her zaman Mısır halkının güvenli kapısı olmuştur”.

Abbas’ın çelik duvarı destekleyen açıklamasının Gazze kuşatmasını desteklediğinin bir işareti olduğunu belirten Burhum, Abbas’ın efendileri olan Siyonistleri ve Amerikalıları hoşnut etmek için kuşatmanın sürmesini istediğini ifade etti.
 

Etiketler :